25. nov. - Min øjesten

Er du klar over, at der findes gode og onde terrorister? I hvert fald ifølge PLO’s leder Mahmoud Abbas.

24. nov. - Hjem!

Vores generation har været vidne til et af de største undere i historien, nemlig jødernes hjemvenden til det land, Gud gav Abraham, Isak og Jakob og deres efterkommere til evig tid.

23. nov. - Dit svar?

Satan opruster - og oprustningen fører til vold, terror og død. Gud søger villige kristne, der i ord og gerning er rede til at melde sig ved det blodbestænkte Kors og sige: “Vi forsager djævelen og alle hans gerninger og al hans væsen!“

22. nov. - Oprustning

Satan og dæmonerne opruster. Hvad gør vi kristne? Jeg mener at høre Ånden sige, at Han kalder os til oprustning. At Han vil skærpe vore sanser. At Han siger: “Lad jer fylde med Nådens og Bønnens Ånd!”

21. nov. - Nietzsche

19 personer, 2 uger i Israel, fra nord til syd, øst til vest, til lands, til vands og i luften - med drab og vold i samme periode - men nu er vi hele tilbage i Danmark. Ingen uheld - ingen sygdom - og vi var bevaret fra uenigheder i gruppen, til trods for at alle havde sine personlige meninger.

20. nov. - Europa 2015

Hvad der var utænkeligt er nu sket: Europa har fået sin første kvindelige selvmordsbomber. 26-årige Hasna sprængte sig selv i luften, da fransk politi stormede en lejlighed med terrorister.

19. nov. - Fandt Far

Det er ikke nemt at bevare overblikket over nyhedsstrømmen i disse dage. Medierne rapporterer om den ene krisesituation efter den anden. Terroren, som vi troede hørte fjerne egne til, er kommet til Europa.

18. nov. - Golan

Hilsen fra Golan i det nordlige Israel, hvortil vi kom i eftermiddags. Vores sidste boplads på turen er i bjælkehytter på skråningen af bjerget Hermon som er ca. 2.800 meter på højeste sted. Vi har grænserne til Libanon og Syrien på hver sin side.

17. nov. - Våg og bed

Vi tilbragte en meningsfyldt dag i “Missilernes By”, som er Sderot. Navnet fordi der ikke er nogen anden by i Israel, der er sendt så mange missiler imod som Sderot. Vi taler om tusindvis.

15. nov. - Nogle forstår

Ord er fattige, når terroren kommer tæt på. Det er ligesom anderledes, når titusinder slagtes i Syrien og den region - eller når der er daglige overfald, vold og drab af jøder på åben gade i Israel.

16. nov. - Chokerende

Hvad er det mest chokerende ved de forfærdelige terrorhandlinger i Paris? At det igen kunne ske i Paris? Antallet af døde? At en flygtning fra Syrien var en af terroristerne? At de fleste terrorister var pæne franskmænd?

14. nov. - Sabbat Shalom

Interessant at tænke på, at efter vi var sammen med forbederne i Eilat, udsender IS en video, hvor de erklærer, at de vil angribe Eilat og indtage Israel syd fra.

13. nov. - Redeem

På vores tur i Israel har vi haft anledning til mange samtaler med søgende mennesker, inkl. en søgende dansk kvinde, der mødte nogle fra vores gruppe her i Eilat, som vi forlader i dag fredag for at køre til Haifa.

12. nov. - En boomerang

Hilsen fra Israels sydligste by, Eilat, som ligger ved Det Røde Hav med grænser til Jordan og Egypten - og Saudi-Arabien støder ud til vandet længere sydpå.

11. nov. - Faste

Tirsdag flyttede vi fra Jerusalem til Eilat ved Det Røde Hav, hvor vi bl.a. skal deltage aktivt i et nyoprettet bedehus, hvor der er bøn døgnet rundt.

10. nov. - En konvoj

Mødet med gudfrygtige mennesker i Israel forstærker min længsel efter et dagligt, inderligt liv med Gud. Længslen udspringer også af kendsgerningen, at et fortroligt samfund med Herren er nødvendigt i disse urolige tider.

9. nov. - Mini-udgave

Tusind tak for alle jeres hilsener. Beklager så meget, at tiden ikke slår til til at besvare ret meget. Men I skal vide at alt er læst og værdisat rigtig meget. Så hold ikke igen med at skrive.

8. nov. - Tænd et lys

I dag søndag kl. 16.30 - 18.00 samles jøder og kristne m.fl. uden for Israels Ambassade, Lundevangsvej 4, 2900 Hellerup.

7. nov. - Nu!

Jeg kan på gruppens vegne sige, at vi var en meget træt, men taknemlig, gruppe, da vi ankom til Jerusalem kort før midnat.

6. nov. - Hvad sker der?

I dag fredag meget tidlig flyver vi en gruppe på 18 personer til Israel. Hvorfor ikke til Mallorca, Berlin eller London? Eller bare et andet sted end Israel. Det er jo iflg. mange sådan et usikkert land at være i.

5. nov. - Frygt ikke!

I aften torsdag kl. 22.00 sender vi Den Varme Linje. Og fredag morgen flyver vi en gruppe på 18 personer til Israel for at bede, hjælpe og trøste.

4. nov. - Trøst!

Torsdag aften kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Taastrup - og meget tidlig fredag flyver vi en gruppe på 18 personer til Israel - for at bede, hjælpe, trøste og blive inspireret.

3. nov. - Nåde

Tak for jeres opmuntrende kommentarer i kølvandet af Peter Tinggaards andagt om at fejre hinanden.

2. nov. - Af Tinggaard

Her kommer den første andagt nogen sinde, som ikke er skrevet af mig, men Peter Tinggaard. Det er også den længste andagt i “Regnbuens” historie. Hvorfor og hvortil får du at vide ved at læse følgende - skrevet af Peter, som forkyndte Ordet på Pottemagerens Hus i weekenden. Peter skriver:

1. nov. - Skrøbelighed

En vanskelig lørdag at beskrive i en kort andagt. Fordi forkyndelsen var både anderledes, varieret og udfordrende.

31. okt. - En vægter

En spændende fredag aften med Peter Tinggaard, hvor han lagde fundamentet for en bønne- og fastebevægelse i Danmark.

30. okt. - Marv og ben

I aften fredag kl. 19.30 starter stævnet med Peter Tinggaard. Han taler også i morgen lørdag kl. 10.00, 15.00 og 19.30 - og søndag kl. 10. Velkommen til PH - og til at følge forkyndelsen på webtv.

29. okt. - Guds Lys

PLO’s leder Mahmoud Abbas har bedt FN om beskyttelse for Israels overgreb på palæstinensere. En mere hyklerisk udtalelse kan næppe findes.

28. okt. - Han VIL

I aften onsdag starter vi bøn og delvis faste kl. 18 med et meget let måltid med efterfølgende samling kl. 19. Torsdag samles vi kl. 10, 15 og 19 - og fredag kl. 10.

27. okt. - Jerusalems kniv

Ved barnedåben spørger præsten: “Hvad skal drengen hedde?” Og svaret kan være Kaj, Kristian eller Kurt - eller Karl.

26. okt. - Jesus

Hvordan har du det med navnet JESUS? Er det blegnet for dig? Eller kan du af hele hjertet synge med på sangen: “Navnet Jesus blegner aldrig!”

25. okt. - Alt

Lad mig gentage muligheden fra sidste andagt: Enten vil islam erobre et sovende, kultur-kristent Europa - eller Guds genfødte folk vågner og fyldt af Helligånden udstøder krigsråb og gennem kærlighed, bøn, faste, lovsang og evangelisation affolker islams rige og befolker Guds Rige.

24. okt. - Dårligt/godt

En spurgte mig, hvad jeg forudser vil ske med Europa, hvis strømmen af overvejende muslimer fortsætter med at komme til Europa?

23. okt. - Hvorfor?

Stor tak til Gud for en torsdag med eftermiddagsmøde i Vejle Kirkecenter og Den Varme Linje sendt fra PH. Tak til jer mange skønne mennesker, der kom til mødet i Vejle. I var virkelig engageret og tålmodige, da mødet gik noget over den vante tid.

22. okt. - Lys på stien

I dag torsdag kl. 14.00 taler jeg om Israel ud fra Guds Ord i Apostolsk Kirke, Vardevej 106 i Vejle. Velkommen til et herligt seniormøde, hvorfra vi sender webtv.

21. okt. - Malmø

Når jeg i morgen torsdag kl. 14.00 taler om Israel i Apostolsk Kirke, Vardevej 106 i Vejle, bliver det bl.a. med dette budskab: Israel handler ikke om Israel. Jøderne handler ikke om jøderne.

20. okt. - Grib ind!

På torsdag d. 22. okt. kl. 14.00 taler jeg i Apostolsk Kirke, Vardevej 106 i Vejle. Enhver er hjertelig velkommen. Temaet er stort og aktuelt, nemlig ISRAEL. I hvert fald den første del sendes direkte på webtv.

19. okt. - Han ler!

Når jeg oplever verdens manglende reaktion over for palæstinensernes voldsvideoer, ved jeg ikke, om jeg skal le eller græde.

18. okt. - Til overvejelse

Jeg får mange henvendelser fra folk, der skriver, at jøderne er alt for voldsomme over for palæstinenserne. De burde ikke dræbe de unge palæstinensere, der forsøger at dræbe jøder - og har dræbt syv med knive og økser og såret mange flere.

17. okt. - Formodet

Godt at være tilbage i Danmark; men også en berigelse endnu engang at være i Israel og være tæt på den profetiske udvikling, der er i gang i jøderne og Israel.

16. okt. - Taknemlig

Klokken er 4.30 nat. Vi sidder i Ben Gurion Lufthavn og venter på vores SAS-afgang kl. 05.15.

15. okt. - Syndebuk

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra vores sidste aften i Israel. Vi flyver til København i nat torsdag.

14. okt. - Bøj jer!

Da vi efter en stormfuld og dramatisk rejse landede i Tel Aviv d. 28. sept., syntes vi at have en lang rejse foran os. Men dagene og oplevelserne har overrumplet, fyldt og udfordret os på en sådan måde, at nu står vi foran en snarlig hjemrejse.

13. okt. - Englene

Mine rapporter her fra Israel, inkl. videoklippene fra terror handlinger med blod, sårede og døde, skaber stærke reaktioner. Det er ok, for det er meningen. Dog skriver jeg med det primære formål at vise dig betydningen af BØN FOR ISRAEL - BØN FOR GUDS INDGREB - AT VÆRE VÅGEN.

12. okt. - Mit folk

Mine andagter kan godt efterlade det indtryk, at vi kun er optaget af terroren i Israel. Det er ikke rigtigt. Jeg stornyder at være med vores datter, svigersøn og fem børnebørn i Israel, hvor Lars og jeg efter bedste evne stræber efter, at familien får en oplevelse af Israel, der giver dem lyst til at vende tilbage - igen og igen.

11. okt. - Shlomi

Jeg kan ikke se, at dansk presse bringer noget særligt om den stadig voksende uro i Israel. Her i Israel fylder det alle medier, både de jødiske og arabiske. For det drejer sig daglig om sårede og døde.

10. okt. - Sabbat Shalom

Hilsen fra Jesu hjemegn, Galilæa, hvor Han tilbragte meget af sin jordiske tid, og hvorfra vi har meget af Jesu undervisning - og hvor Han gjorde tegn og undere.

9. okt. - Krig

Jeg tror, Benjamin Netanyahu er i en situation, der ligner den, Judæas kong Josafat var i, hvor han bad: “Vi ved ikke hvad vi skal gøre, men vore øjne er vendt mod dig!” (2. Krøn. 20:12).

8. okt. - Hele Israel

Jeg ved ikke, hvor meget nyhederne i Danmark bringer fra Israel. Her i Israel beskrives situationen således: HELE ISRAEL ER NU ET MÅL FOR TERROR!

7. okt. - Regn

Olie er vigtig, men i store dele af verden er vand vigtigere end olie - bl.a. i Israel.

6. okt. - Vestens tavshed

Det har været rystende at se, hvorledes skrigende, frådende muslimer har angrebet jøderne under jødernes helligdage. Og det har været endnu mere rystende at erfare, hvor lidt opmærksomhed overgrebene har fået i dansk presse.

5. okt. - Så/høste

Muligheden er til stede for, at en tredje intifada bryder ud. Dvs. en arabisk opstand mod Israel. Bliver den bakket op af Fatah, Hamas, Hizbollah, IS og Iran, kan Israel gå et meget, meget varmt efterår i møde.

4. okt. - Dåben

Vores lørdag i Israel var en blanding af glæde og sorg. Glæde over det privilegium at kunne døbe vores fire dansk/norske børnebørn i Jordanfloden.

2. okt. - Trøst

Hilsen fra Israel med gode og dårlige nyheder. De gode er, at Gud har planer med jøderne, Israel og Jerusalem, og dem gennemfører Han. De dårlige er, at satan stadig forsøger at bremse Guds planer, hvilket på en særlig måde rammer Israel, jøderne og Israel.

1. okt. - Derfor

Jeg vil gerne komme med et par yderligere bemærkninger angående vores tabte - og fundne - bagage.

30. sept. - Anderledes

Hilsen fra Israel med en påmindelse om, at alle fem møder med Victor Kalisher fra Israel kan købes på cd. Jeg anbefaler stærkt denne serie med undervisning, du ikke hører andre steder.

29. sept. - Uvejr

Begyndelsen på denne andagt er kl. 1 nat i Istanbul lufthavn, hvor temperaturen i hallen er trykkende 30 grader - og vores lille flok er trætte og afventende. Flere af dem sover på en stol.

28. sept. - Israel i dag

Ved mødet søndag formiddag fortalte Victor om sine forældres baggrund. Hans far blev født i Polen. Da tyskerne kom, anbragte forældrene deres 11-årige søn på et børnehjem, da de håbede på større mulighed for at redde hans liv der.

27. sept. - Åbenhed

En håbløs, men skøn, opgave at skulle omtale en rig lørdag på Pottemagerens Hus med tre møder, hvor Peter & Anne-Lise Madsen samt Victor Kalisher delte Guds Ord.

26. sept. - To planer

Det må have noget med baggrunden at gøre. For min oplevelse er, at når vi hører en Messiansk jøde forkynde Ordet, funkler det med en ny stråleglans. Således også fredag aften, hvor Victor Kalisher fra Israel forkyndte Ordet.

25. sept. - Samme ord

En fuld dag med bøn, delvis faste og samvær er forbi, hvor vi har været langt omkring fra personlige behov til Danmark, regeringen, børnene, kirken, Israel, Jerusalem, islam, flygtningestrømmen m.m.

24. sept. - Øjensalve

I dag torsdag samles vi til bøn og delvis faste kl. 10, 15 og 19 - og i aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje på webtv.

23. sept. - Yom Kippur

Det er nu Yom Kippur i Israel. Den store Forsoningsdag. Årets helligste dag, hvor alle butikkerne er lukket, lufthavnstrafikken står stille sammen med den offentlige transport - og der sendes hverken radio eller tv.

22. sept. - Guds udvalgte

“Hvorfor er de fremmede folk så rasende? Deres konger gør sig klar til kamp. Hvorfor lægger folk nytteløse planer? Deres ledere samles til rådslagning.”

21. sept. - Verdens ende

Når jeg siger, at verdens ende er nær, lyder det for de fleste som en landsby i Sibirien. For verden har bestået i x tusinde/millioner af år, så selvfølgelig er det vanvittigt at tale om verdens ende - og total sygeligt at sige, den er nær.

20. sept. - De beder!

Vi går nu ind i ugen, hvor vi har bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus fra onsdag aften kl. 19 til og med fredag formiddag. Fra fredag aften til søndag har vi stævne med Peter og Anne-Lise Madsen og Victor Kalisher fra Israel.

19. sept. - Min Tilflugt

Christina skriver til mig: “Nogle gange føles den her verden helt uvirkelig. Det kan føles helt skræmmende at se på virkeligheden, og jeg kan mærke det helt ned i maven, at noget stort er på vej.”

18. sept. - Tempelbjerget

Lad mig gentage ordene fra den såkaldt “fredselskende” PLO-leder, Mahmoud Abbas, hvor han i forgårs sagde flg. om jøderne, der vil besøge deres Tempelbjerg i Jerusalem. Han sagde: “De har ingen ret til at vanhellige stedet med deres beskidte fødder.”

17. sept. - Luft hovedet

Igen: HJÆLP! Jeg mangler plads til at få alle de begivenheder med, der skal bedes for. Tingene sker med voldsom hast.

16. sept. - Utåleligt

Vi lever i en syg og forskruet verden. De seks overrige golfstater, Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Oman, beder det internationale samfund tage mere ansvar i krisen med flygtningene.

15. sept. - Folkevandring

Det er Rosh Hashana i Israel, som betyder det jødiske nytår. Man hilser hinanden med “Shana Tova”, som betyder “Godt Nytår”. Iflg. den jødiske kalender er vi nu i år 5776 - beregnet fra Skabelsen.

14. sept. - Våg og bed

Igen spørgsmålet: Hvordan får jeg det nødvendige med i en kort andagt? Der tales om flygtninge i alle verdens medier. Jeg har kun plads til ca. 330 ord.

13. sept. - Uden kompas

Flygtningestrømmen fortsætter, demonstrationer for og imod flygtninge finder sted, Østrig sammenligner Ungarns behandling af flygtninge med Nazi-Tyskland - og vore ledere er i vildrede.

12. sept. - En grænse

Jeg synes, det er svært at skrive andagter. Jeg vil jo gerne have det hele med. Men da der sker mere på én dag, end hvad der normalt sker på én måned, er det vanskeligt at få det hele med.

11. sept. - Kærlighed?

Den Varme Linje torsdag aften blev sendt fra Bulgarien med Johny Noer som studievært og Lars ved teknikken.

10. sept. - Visdom

I aften torsdag kl. 22 sendes Den Varme Linje fra Bulgarien, hvor Lars befinder sig sammen med Johny Noer, der holder teltmøder i en sigøjner landsby. Johny vil også tale om migrantbølgen til Europa.

9. sept. - En tilstand

Først et spørgsmål: Hvem har glemt en brun taske på PH? Indeholder nøgler, strikketøj og mobiltlf. Ring til Else på 7553 3323.

8. sept. - Overhalet

Må du også knibe dig i armen for at finde ud af, om du drømmer, evt. har mareridt - eller om det er virkelighed? Jeg må i hvert fald.

7. sept. - I hast

Esajas kapitel 60 er et 100% øremærket kapitel om Guds genoprettelse af Israel. Det er en soleklar forudsigelse af jødernes hjemvenden til Israel fra de fire verdenshjørner.

6. sept. - Stakkels Mars

Jeg vil begynde denne andagt med at annoncere en forfremmelse til herlighed. For det kalder jeg det, når et menneske dør i troen på Jesus Kristus.

5. sept. - Verdens ende

Det var en berigende fredag på Munkebo, hvor vi gennem Ordet blev udfordret til at se fremtiden i møde med løftet hoved og rank ryg.

4. sept. - Nyt Munkebo

Munkebo i Blendstrup nord for Randers har fået en ny begyndelse med Tage og Dortea​ som ledere. Hør dem fortælle om visionen for det ny Munkebo i Den Varme Linje.

3. sept. - Min mening

I aften torsdag kl. 22.00 sender vi Den Varme Linje fra Munkebo, hvor Tage og Dortea fortæller om det nyrenoverede Munkebo - og om visionen for stedet.

2. sept. - Kostbar

I forrige andagt talte jeg om David, der som teeanger gik på marken og passede får. Han var nok overset og lidt glemt.

1. sept. - Overset

Som jeg har nævnt andre steder, er der valg på Færøerne i dag d. 1. sept. Der er sandheds søjler, som er er faldet mange steder i Europa, men som endnu står på Færøerne. Men også på Færøerne svajer de i humanismens vind.

31. aug. - TAK!

Det er med stor tak til Gud, vi ser tilbage på en weekend med bøn, delvis faste og fællesskab.

30. aug. - En rest

Det var en berigende lørdag at være 24 - 28 personer samlet til bøn og faste. Tak til jer der har tilkendegivet, at I beder med - og nogle af jer har også valgt at faste på den ene eller anden måde.

29. aug. - Vil vi?

Bøn og delvis faste på PH er i gang - og tak til jer rundt om, der har tilkendegivet, at I er med.

28. aug. - Ildsøjler

Det var en skøn Varm Linje torsdag aften med Lars og Søren, hvor mange ringede ind - og hvor der var herlige beretninger om bønnesvar og guddommelig bevarelse.

27. aug. - Ragnarok

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus. Ring gerne ind til programmet på tlf. 97 120 220. Fortæl gerne en god historie fra hverdagen med Jesus.

26. aug. - ADVARSEL

På fredag, lørdag og søndag har vi bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus - begyndende med et let måltid fredag kl. 18 med efterfølgende samling, som ledes af Inge Lyck.

25. aug. - Det er nok!

I flere dage har seks små ord, de tre formet som et spørgsmål, de tre som et svar, rullet rundt i mine tanker. Nu vil jeg dele dem med dig med en bøn om, at det vil være dig til hjælp.

24. aug. - Mit ærinde

Forleden nævnte jeg Roberta Pedersen, der alene kvinde havde kæmpet sig vej gennem snestormen og endte med at være den eneste, der nåede frem til det planlagte kvindemøde.

23. aug. - Heldige får

Da jeg på min bedevandring i de norske fjelde i dag så de græssende får ved det stille vand, var det naturligt at tænke på Salme 23:1-2, hvor der står:

22. aug. - Ikke alene

Vi har endnu ikke fordøjet herligheden fra Patrick og Lines bryllup på PH i lørdags. Men der var mere herlighed at opleve i dag, da vores datter fejrede sin 40 års fødselsdag. Det er ikke overdrevet, at jeg med tak til Gud siger, at det går fra herlighed til herlighed.

21. aug. - To sider

Det er ikke politisk korrekt at sige det; men jeg vil påstå, at det er en kendsgerning, at Europa forandres dramatisk i denne tid. I juli måned ankom over 300.000 mennesker fra den anden side af Middelhavet. Tyskland modtager i år over én million fremmede - overvejende muslimer.

20. aug. - Det buldrer

Så er det torsdag - både i Danmark og Norge - ja, overalt. Det betyder Den Varme Linje i aften kl. 22, hvor jeg følger med fra smukke Skjernøy lidt uden for Mandal i Norge.

19. aug. - Støj

Denne hilsen sendes fra færgen til Norge, hvor jeg befinder mig de næste dage, da vores datter fylder 40 år på fredag.

18. aug. - Slaveri

Verden har travlt med at fordømme Israel, alt imens vi bruger løs og nyder godt af de mange livsvigtige opfindelser og produkter, der kommer fra jøderne.

17. aug. - Selv nu

Her i Dagens Ord skifter jeg kraftigt spor fra bryllup, fest, glæde, mad og drikke til bøn og faste. Der står i Joels Bog 2:14,

16. aug. - Slægterne

Efter en hel dag med udendørs bryllup på Pottemagerens Hus, hvor vores ældste barnebarn, Patrick, sagde ja til sin Line, har jeg naturligvis fokus på den begivenhed i denne andagt.

15. aug. - Herliggørelse

I dag lørdag sender vi webtv fra brylluppet på Pottemagerens Hus, hvor vores ældste barnebarn, Patrick, og Line, siger ja til hinanden ind for Gud - til døden dem skiller - eller de sammen bortrykkes til Himlen.

14. aug. - Bryllup

I Bibelens sidste bog ser Johannes ind i fremtiden og ser bl.a. dette: “Lad os glæde os og juble og lovprise Ham, for nu skal Lammets bryllup stå, og Hans Brud har gjort sig rede.” (Åb. 19:7)

13. aug. - Bliv i mig

I forrige andagt citerede jeg Jacob Damkani for at sige: “Der er tidspunkter, hvor livet tager en drejning for at løfte os op på højere grund.”

12. aug. - Højere grund

Jacob Damkani skriver noget fra sin seng på hospitalet i Israel, som jeg vil bede dig overveje, om ordene også taler til dig. Han skriver:

11. aug. - På 1 time

Nogle kalder det falsk lære at tale om, at Gud griber dømmende ind og tillader ekstreme vejrsituationer, der går ud over både mennesker, dyr og planter.

10. aug. - Hedebølge

Sidste nyt om Jacob Damkani er et foto af ham og hustruen Elisheva. Hun skriver: “Pris ske Gud for alle de små fremskridt. Stadig lang vej endnu. Men vi er trygge i den Almægtiges stærke og kærlige favn. Tak for jeres trofaste forbøn. Kh. Elisheva.”

9. aug. - Forsikring

Grundet sjusk, glemsomhed og en tendens til at lægge rudekuverter til side, kom jeg ud for en lidt rystende oplevelse, da jeg skulle anmelde min kones biluheld til forsikringen.

8. aug. - Vær parat

Vi kender alle til de pludselige og uventede overraskelser i livet. Nogle er positive - andre er for det blotte øje negative. Men i Kristus vil Gud altid virke noget positivt ud af det negative.

7. aug. - Evner det ikke

Den Varme Linje kunne ikke undgå at handle en del om Jacob Damkani i Israel. Han var vores hovedtaler under sommerstævnet og bragte os et dynamisk budskab - for så et par dage senere at gennemgå en otte timers hjerteoperation i Israel.

6. aug. - Hjerte operation

I aften torsdag kl. 22.00 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus. Ring gerne til tlf. 97 120 220 og del med os, hvad der især talte til dig under sommerstævnet.

5. aug. - I Kristus

“Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!” Sådan står der i 2. Kor. 5:17.

4. aug. - Hverdagen

Efter seks dages sommerstævne med masser af stærk undervisning, skøn lovsang og opbyggeligt fællesskab med nye og gamle venner, er det pludselig hverdag. Og hvad så?

3. aug. - En rejse

Et inspirerende, trosstyrkende, vækkende og provokerende sommerstævne på Pottemagerens Hus er slut.

2. aug. - Indtil ......... !

En ubeskrivelig lørdag med masser af Guds lys over sider af Ordet, vi normalt ikke hører eller forstår. Jøden Jacob Damkani har en gave til at åbne skriften for os, så vi ser sider, der har været der hele tiden, men som vi ikke har set.

1. aug. - Lech Lecha

Jøden Jacob Damkani har den fordel, at hebraisk er hans modersmål. Det giver ham muligheden for at forklare Guds Ord på en dybere måde, end de fleste af os hedninger kan.

31. juli - Fyldig torsdag

Det bliver vanskeligt at give et sandt resumé af torsdagen. Ikke fordi der mangler noget at berette, men fordi der er så meget værdifuldt at fortælle.

30. juli - Ørn/kylling?

Det var en meget udfordrende, trosstyrkende, og for nogle provokerende, onsdag med budskaber af Tonny Møllerskov og Ulrik Corneliussen.

29. juli - Rutine

Alle mennesker har deres rutine. Derfor åbnede jeg sommerstævnet tirsdag aften med at stille disse to spørgsmål: Hvordan reagerer jeg, når rutinen rystes? Kan min rutine blive en hindring for at høre Gud tale?

28. juli - Hvad ved han?

I aften tirsdag kl. 19.30 er åbningsmødet for sommerstævnet, hvor Moses indleder med et par spørgsmål: “Hvordan reagerer vi, når rutinen rystes? Kan vores rutine blive en hindring for at høre Gud tale?”

27. juli - Tempelpladsen

Efter atomaftalen med Iran kalder Barack Obama verden et mere sikkert sted. Benjamin Netanyahu kalder verden for et farligere sted. Hvem har ret?

26. juli - Hvorfor?

Når Egypten gør det, ingen problemer. Når Tyrkiet gør det, ingen problemer. Når Israel gør det, store problemer. Hvorfor denne forskel?

25. juli - Åbenbaring

Paulus beder en bøn i Efeserne kap. 1. Jeg nævner et brudstykke af bønnen her fra vers 17:

24. juli - Gud er god!

Lena Løbner åbnede Den Varme Linje med sangen: “Gud er god!” Der er mange øjeblikke og passager i livet, hvor det efter omstændighedernes målestok ikke ligner, at Gud er god.

23. juli - 5.000 plus

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus. De sidste tre udsendelser har været fra Nibe Festival og to gange fra Israel, hvor jeg med interesse lyttede til Lars og gæster i studiet. Jeg glæder mig til at være med i aften.

22. juli - Duelig

Tak for mange hilsener i forbindelse med Dagens Ord om Guds spørgsmål til Moses: “Hvad har du i hånden?”

21. juli - Hvad har du?

Her på Pottemagerens Hus gøres der klar til sommerstævnet begyndende tirsdag d. 28. juli kl. 19.30 - dog med aftensmad kl. 18.00. Vær sød at tilmelde dig, hvis du vil spise med. (Else Käs, tlf. 7553 3323).

20. juli - Et spørgsmål?

Du som kan se landkortet, der i grønt viser de nationer, der er domineret af islam, skal have luppen frem for at finde lille Israel på kortet, som er mindre end Jylland.

19. juli - Jesu Blod

Husk sommerstævnet på Pottemagerens Hus d. 28. juli - 2. august med evangelist Jakob Damkani fra Israel som hovedtaler. Grundet afbud er der et par ledige senge på PH. Ellers venter vores lækre campingplads på dig - og der findes bed and breakfast tæt på PH. Info og kontakt: Else Käs, tlf. 7553 3323, info@watchman.dk

18. juli - Ånden bag

Jeg bliver fortalt af flere, at vi skal elske vore fjender. Derfor kan det ikke passe, at vi skal betragte muslimer som vore fjender.

17. juli - Levende kirke

Den Varme Linje i aftes blev sendt fra Tiberias, Israel, hvor Lars Madsen både styrede teknik - og talte, bl.a. om Israels reaktion på atomaftalen med Iran, om de stadige angreb på Israel - og om det håb, vi har i Jesus, som bl.a. kom til udtryk i et 15 minutters indslag af Lena Løbner.

16. juli - En blanding

Her et Dagens Ord i form af en pose “blandede bolsjer”.

15. juli - Kampen

Hjertelig tak for enhver opmuntring i forbindelse med forrige andagt. Vi er mennesker i en åndelig kamp, hvor vi altid står i fare for at blive trætte, mismodige og også såret - endda til døden.

14. juli - Tal - ti ikke!

Af og til ville jeg ønske, at jeg kun havde lyst til at skrive om kærlighed, fred og glæde - og hvor godt og smukt alting er. For så ville jeg nok kun få søde breve med hjerter som tak.

13. juli - Derfor!

Vore nationale og internationale ledere har en enorm kundskab - og mange af dem en kolossal masse erfaring.

12. juli - Vi er i krig

Studenter eksamenerne er for længst overstået - og dermed perioden hvor unge mennesker med studenterhuerne præger bybilledet.

11. juli - Velbehag

Jeg skrev i forrige andagt om identitet med udgangspunkt i vores datters ord: “Din identitet må aldrig være baseret på faktorer, der kan ændres.”

10. juli - Identitet

Den Varme Linje blev i aftes sendt fra Eilat i Israel, hvor Lars Madsen befinder sig sammen med Michael og Theodora Burmeister og deres datter Marie - og Lars’ egen datter.

9. juli - Babel

Sjældent har der lydt så divergerende og grove toner i Bruxelles, som der høres i disse timer i forbindelse med Grækenlands situation.

8. juli - Slægterne

Tillad mig at bruge et par linjer på, hvad jeg vil kalde familie-kirke-historie.

7. juli - Mené, mené ...

Det buldrer og brager. Mens valget i Grækenland fandt sted, rullede hedebølgen med rekordtemperaturer over Europa. Torden, uvejr og titusindvis af lyn blinkede som advarende lamper fra Himlen.

6. juli - Grexit

Når jeg sender denne andagt, er optællingen af stemmer i Grækenland ikke slut. Men prognoserne er så klare, at vi skal vænne os til et nyt ord: “Grexit”. Grækerne har sagt overvældende NEJ. Dvs. de har valgt exit for Grækenland. Altså en udgang for Grækenland.

5. juli - Stilhed/støj

Vi har i nogle andagter været inde på stilhedens betydning. Også i aften havde jeg en stærk oplevelse af forskellen på stilhed - og støj.

4. juli - Skaberen

Lad os tage et kig bag forhænget til folketingssalen, hvor vi har bedt, at Gud ville placere nogle gudfrygtige mennesker.

3. juli - Ekstra olie

Den Varme Linje i aftes blev sendt fra Nibe Festival, hvor ca. 30 kristne under ledelse af Lars Hyldgaard rækker ud med evangeliet i ord og gerning.

2. juli - Med/uden mig

Under bøn blev Joan Pehrsson fra Thisted inspireret til at skrive følgende ned:

1. juli - Stilheden venter

Jeg vil i denne andagt skifte total spor for en enkelt dag. Mon ikke min oplevelse, eller opdagelse, vil tale til et par andre.
Abonner på dagensord på RSS Dagens ord
25. nov. - Min øjesten
Er du klar over, at der findes gode og onde terrorister? I hvert fald ifølge PLO’s leder Mahmoud Abbas.


Mailingliste

Modtag dagens ord på e-mail