16. sept. - Stressfri

I morgen onsdag kl. 19.00 taler jeg i AMC, Gasværksvej 5 i Aalborg. Vi vil se på udviklingen i verden i lyset af Guds Ord - og kalde en spade for en spade.

15. sept. - Alting nyt

Salme 23 har været, er, og vil altid være, en stor inspiration og trøst for millioner af mennesker. Salmen er menneskelig og jordnær - dog guddommelig og himmelsk.

14. sept. - Hjernevask?

David skriver i Salme 23:6, “Godhed og troskab følger mig, så længe jeg lever!”

13. sept. - Multireligiøs

Hvis du sammen med den amerikanske pige, der fejlciterede Salme 23:1, kan sige: “The Lord is my Shepherd, that’s all I want!” Dvs. “Herren er min Hyrde, det er alt, hvad jeg har brug for!” - så er du et lykkeligt menneske - uanset din stand og situation.

12. sept. - Han salver

Denne andagt skrives på Colorlines færge fra Hirtshals til Kristiansand. Min kone og jeg er på vej til at besøge vores datter Kristina, svigersøn Dan og deres fem skønne børn: Jennie, Kathrine, Malin, Emma og Mathias. De bor på Skjernøy uden for Mandal.

11. sept. - Dækket bord

At vandre med Herren som sin Hyrde er et spændende liv. Vi ved aldrig, hvad der venter forude. Vi kender ikke fremtiden. Men vi kender Ham, der har fremtiden under fuld kontrol og ved, Han aldrig slipper eller forlader os.

10. sept. - Frygter intet

I salme 23 sammenligner David sig med et får. Det er ikke et specielt stærkt dyr. Kommer det til at ligge på ryggen, kan det ikke altid rejse sig, men kan omkomme eller blive dræbt af et vildt dyr.

9. sept. - Vort bolværk

“Han giver mig kraft på ny. Han leder mig ad rette stier for sit Navns skyld!” Sådan lyder teksten i Salme 23, vers 3, som kommer efter vers 2.

8. sept. - Det stille vand

Med mindre man ikke hører nyheder på radio eller tv og ikke læser aviser, vil vort sind udsættes for en voldsom påvirkning af indtryk, hændelser og begivenheder, der gør os modløse og måske bange.

7. sept. - Salme 23

Midt i mange teologiske debatter er det godt regelmæssigt at vende sig til Guds enkle, men stærke hilsen, som David beskriver i Salme 23:1-2,

6. sept. - En alliance

Alliancen af NATO-lande stiller nu en hær til rådighed, der er klar til at gribe ind, hvor det er nødvendigt.

5. sept. - Satanister

I Den Varme Linje i aftes, som Lars sendte fra Færøerne, havde Johny Noer en kort belæring om Guds plan med ægteskabet. Hvad der er Hans fuldkomne plan - men fordi vi lever i en falden slægt, hvordan den nødløsning anvendes, vi kalder skilsmisse.

4. sept. - Agressiv bøn

Krig i dag er anderledes end krig i gamle dage, hvor tank stod over for tank, jagerfly kæmpede mod jagerfly og soldater kæmpede med åben pande mod andre soldater.

3. sept. - En duft af liv

Lad os sige det lige ud: Store dele af verden er i opløsning. Nogle af Mellemøstens lande falder fra hinanden. Islamiske grupper går amok og smadrer hinanden og hele nationer.

2. sept. - Kønsskifte

Fra i dag kan danske borgere skifte personnummer, hvis de ønsker at leve som det modsatte køn.

1. sept. - Aldeles ikke

Jeg vil dele nogle få tanker fra gudstjenesten i går, hvor jeg talte i Horsens Frikirke med Georg Berthelsen som forstander. En menighed der ser på Israel som et profetisk ur. Der findes desværre ikke mange sådanne menigheder i Danmark.

31. aug. - Hvem styrer?

I går blev den polske regeringsleder Donald Tusk valgt som EU’s næste præsident - og EU’s udenrigsminister bliver italienske Federica Mogherini.

30. aug. - Velsignet

I morgen søndag kl. 10 taler jeg i Horsens Frikirke, Nørregade 27 i Horsens. Velkommen til enhver. Det er godt for os at samles i Guds Hus for at erfare, at vi er et legeme med mange forskellige lemmer - og med Kristus som vort hoved.

29. aug. - Vantro ud

Tak til Gud for en skøn aften i Den Varme Linje. Du vil bl.a. høre, hvorfor Inge Lyck har forladt børn, forældre, arbejde og hjem for at tjene med på Pottemagerens Hus.

28. aug. - Når I ...

I aften torsdag kl. 22 sender vi programmet “Den Varme Linje” på webtv og UCB Radio i København. Måske Johny Noer er med i dette direkte program, som du kan ringe og skrive til.

27. aug. - Gammelt trick

Så er der igen våbenhvile mellem Israel og Hamas. Det har altid været islams taktik, begyndende med den falske profet Mohammed, at våbenhviler blev udnyttet til at komme på benene og få nye våben, så man kunne kæmpe videre.

26. aug. - Vildfarelse

I forrige andagt nævnte jeg den demonstration, norske politikere under anførsel af Hadia Tajik fra Arbejderpartiet har foretaget i det norske Storting.

25. aug. - Eneste håb

En skøn, dyrebar og lærerig weekend er forbi. Først med bøn og delvis faste fra onsdag aften - og undervisning fra fredag aften med Peter Tinggaard over emnet: At bede Guds bønner.

24. aug. - Eet pust

En rig og mangfoldig lørdag er forbi, hvor emnet om at bede Guds bønner blev belyst fra mange vinkler.

23. aug. - Guds hvile

I dag lørdag sender vi webtv fra Pottemagerens Hus kl. 10, 15 og 19.30, og søndag kl. 10, hvor Peter Tinggaard ved alle møderne underviser om at bede Guds bønner.

22. aug. - Ny tid

En meget skøn og stærk torsdag med bøn og delvis faste på PH er forbi. Vi oplevede en vidunderlig enhed og målrettethed. Bøn og delvis faste er helt sikkert en vej, Gud har ledt os ind på - og som vi forstår andre grupper i vort land er begyndt på.

21. aug. - Guds bøn

Nu er vi der på rejsen til Israel den 2. - 17. oktober, at der er 1 ledig plads til en kvinde. Er der en her, der lige nøjagtig har ventet på den chance for at opleve Israel, så ring straks til Else på tlf. 7553 3323.

20. aug. - Komplet jøde

Så er rejsen til Israel den 2. - 17. oktober ved at være fuldt optaget. Dog er der i skrivende øjeblik 1 ledig plads. Er du den person, så ring til Else i dag på 7553 3323.

19. aug. - Du faldne ...

Den fløj af kirken, der tror på erstatningsteologien, siger, at kirken har erstattet Israel. Mange føjer til, at det skyldes, at Israel har svigtet. Derfor har Gud ladet kirken tage Israels plads.

18. aug. - Canada

Røster, meninger, forklaringer og udlægninger fra nær og fjern præger vort sind hver eneste dag. Pas på at det er de rette røster, du lukker ind. Måske det lyder gammeldags: Men for mit vedkommende er det røsten fra oven, Guds Ord, der er lygten for min fod og lyset på min sti. Også hvad angår Israel.

17. aug. - Som skarn

Mange tusinde israelere var samlet på “Rabin Pladsen” i Tel Aviv i en sympati aktion for Sderot og kibbutzerne langs grænsen til Gaza. (se foto)

16. aug. - AMOK

Jeg skrev i forrige andagt, at nationerne, inkl. kristne ledere, opfører sig HYSTERISK over for Israel. De bruger en målestok over for Israel, som ingen anden nation i verden måles med. Verden går AMOK, når de hører ISRAEL nævnt.

15. aug. - Hysteri

Tak for forbøn for hjemrejsen. Jeg kom ud af Israel og til Danmark via Polen. Dog var kufferten ikke med i flyet. Men jeg tror, også den når frem.

13. aug. - Dueslaget

Vore hjerter var dybt berørt under vores ophold i Betlehem. Jesu fødeby, som for ikke mange år siden havde 85% kristne og 15% muslimer. I dag har det skiftet til ca. 85% muslimer og 15% kristne. De kristne er flygtet på grund af truslerne fra islam.

12. aug. - Vågn op!

Sygdom er årsag til, at et ægtepar har meldt fra til Israel turen den 2. - 17. oktober. Derfor har vi to ledige pladser. Er nogen interesseret, så lad os høre fra dig hurtigst muligt - til Else på tlf. 7553 3323.

11. august - LØGN

Hilsen fra Betlehem hvor vi har tilbragt dagen og overnatter for at kunne bede direkte i hjertet af Jesu fødeby, som i dag er PLO-kontrolleret.

9. august - Judenfrei

Hamas genoptog raketaffyringerne mod Israel fredag morgen kl. 08.02. To minutter efter våbenhvilens udløb. Israel besvarede angrebet fra Hamas.

10. august - Antisemitisme

“Jøderne skal gasses!” “Jøderne skal brændes!” Sådan tales der til jøder i Tyskland i dag. Formanden for det jødiske råd i Tyskland, Dieter Graumann, siger, at tonen i dag er den værste siden nazitiden.

8. august - Han ler

I skrivende øjeblik holder man vejret i Mellemøsten, mens der tales, forhandles og planlægges på mange fronter.

7. august - Folkemord?

I aften torsdag kl. 22 dansk tid sender vi Den Varme Linje fra Israel på webtv og UCB Radio. Lyt med - og ring gerne ind - eller brug chatten.

6. august - Meningsfyldt

Tak til Gud for at være her. Tak til jer der har haft tillid nok til os til at sende os i denne særlige time. Tak for jeres forbøn og økonomiske støtte.

5. august - Sindsygt

Nej, jeg fatter det ikke. Hvordan kan Vesten være så uvidende og urimelige, at de presser Israel til at stifte fred med Hamas?

3. august - Fra Lufthavnen

Det er lørdag nat. Lars og jeg befinder os i Kastrup Lufthavn. På vejen hertil købte vi skudsikre veste. Tusind tak til enhver som har gjort det muligt for os at erhverve disse veste, som forbliver i Israel til andre aktioner af lignende art. Hjelmene køber vi i Israel.

4. august - Tilgiv os!

Her fra Israel siger jeg tak til medarbejdere, gæster, forbedere, hjælpere og webseere for et godt, vellykket og nu overstået sommerstævne.

2. august - Til Israel igen

En vittigheds tegning viser en Hamas leder, John Kerry og Benjamin Netanyahu rundt om et forhandlingsbord. Hamas lederen har en dreng med et selvmordsbælte om kroppen på skødet. I hånden holder han Hamas’ krav: Død over ALLE jøderne.

1. august - Guds Hånd

Torsdagen bragte os to herlige møder med Judith Kynde og Benny Mikkelsen afsluttende med Den Varme Linje.

31. juli - Til Israel igen

Sommerstævnet er startet med en herlig indledning af PH’s omsorgs leder, Annelise, som trak nogle guldklumper frem fra forkyndelsen af Anne-Lise og Peter Madsen med den konklusion, at det er vigtigt, vi er enige med Guds Ord. At vi tror på det - uden at fire, ændre eller gå på kompromis.

30. juli - TAK-TAK!

En meget spændende, udfordrende og berigende tirsdag er forbi, hvor Anne-Lise og Peter Madsen samt David Hansen fra AMC, Aalborg, delte Guds Ord. Der er virkelig mange guldkorn at hente.

29. juli - Jægerne

Peter og Anne-Lise bragte os tre stærke og udfordrende budskaber i løbet af mandagen.

28. juli - Vil vi???

Bøn og faste med Anne-Lise og Peter Madsen som undervisere er i gang. Vi fortsætter med webtv i dag mandag kl. 10, 15 og 19.30. Det samme tirsdag. Læg mærke til at aftenmødet er flyttet fra kl. 19 til 19.30.

27. juli - Nem løsning

Jeg kan af et ærligt hjerte sige, at jeg længe har set frem til denne søndag den 27. juli. Hvorfor? Fordi Anne-Lise og Peter Madsen, som jeg har kæmpe respekt for, vil undervise om emnet “BØN og FASTE” ved syv møder.

26. juli - Spotten

I morgen, søndag aften kl. 19.30, begynder vi bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus. Anne-Lise og Peter Madsen underviser denne aften - og det gør de også mandag og tirsdag kl. 10, 15 og 19. Undervisningen sendes på webtv og kan købes som en cd-serie.

25. juli - Befri Gaza

Vi havde så godt som udelukkende fokus på Israel i Den Varme Linje i aftes. En jødisk mor, som mistede sin søn i krigen, kontaktede os. Og under udsendelsen fik vi nyhederne, at titusindvis af muslimer marcherer fra Ramallah mod Jerusalem.

24. juli - Ti ikke!

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje på webtv og UCB Radio. Hvis du er ny, går du ind på vores hjemmeside: www.pottemagerens-hus.dk hvor du trykker på WEBTV - og du er direkte på.

23. juli - Ensom soldat

Beklager at andagten er sent ude. Men dels var jeg slidt, påvirket og overvældet fra oplevelserne i Israel. Og dels oplevede jeg en slags dårlig samvittighed over at være på vores fredelige Aarø, når jeg vidste, vi kunne have fortsat trøstearbejdet i Israel blandt sårede soldater og mange andre, der er påvirket af krigen.

22. juli - Til DK

Lars og jeg flyver til København tidlig morgen tirsdag. Vi skal hjem til bøn og delvis faste på PH begyndende med et let måltid søndag d. 26. kl. 18 med møde kl. 19.30.

21. juli - De skreg

Det er interessant - hvor forskelligt mennesker reagerer på samme indsats. Jeg tænker på vores ophold i Israel og de rapporter, vi sender hjem.

20. juli - På marken

Lars og jeg kom kørende mod Ashkelon, da sirenen lød. Bilerne foran os standsede øjeblikkelig, og voksne og børn løb ind på marken, hvor de kastede sig på jorden, mens fædre og mødre knugede børnene ind til sig. (se foto)

19. juli - Krig!

Israel er i krig - endnu engang. Ikke at Israel ønsker krig. Men Hamas ønsker krig - og derfor er der krig. Hvis ikke Israel forsøger at udskadeliggøre Hamas så meget som muligt, forvandles Israel til et fængsel af frygt og usikkerhed, hvor dagligdagen ikke længere fungerer, som den f.eks. ikke har gjort i Sderot i ni år.

18. juli - Vrøvl?!?

Vi sendte Den Varme Linje fra Judæas Bjerge lidt uden for Jerusalem - uden billede. Nettet i Israel er grundet krigen overbelastet. Vi kunne slet ikke sende fra Sderot. Derfor kørte vi hertil.

17. juli - Den Varme Linje

Kærlig hilsen fra glohede Sderot, både hvad angår varmen og den militære situation. Klokken passerer midnat nu. En rotte her og der stryger hen over gulvet på jagt efter mad, mens jeg løfter mine bare fødder.

16. juli - Sheva Adom

Havde jeg tid og overskud, kunne der skrives en spændende bog om de få dage, vi har været i Israel. Vi blev sendt af jer for at trøste og velsigne; men vi er selv blevet trøstet og velsignet.

15. juli - Nytår?

Hilsen fra Sderot i Israel, hvor vi det meste af dagen har været beskæftiget med at lave madkasser. Dvs. kasser der indeholder alt fra toiletpapir til olie, fra fyrfadlys til havregryn, fra tændstikker til dåser med tun og andet mad.

14. juli - Uanstændigt?

Et foto går verden rundt. (se foto) Teksten lyder, det er bosættere i Sderot, der sidder på deres klapstole på en høj uden for byen med udsigt over Gaza. De spiser popcorn og klapper, når en israelsk bombe slår ned i Gaza.

13. juli - Overvældet

Kære venner! Lars og jeg er OVERVÆLDET over Guds ledelse - og overvældet over jer mange venner, støtter og forbedere, som har skrevet til os inden for det sidste døgn.

12. juli - Afg. til Israel

Grundet afbud har vi 1 plads ledig på den dansk-norske rejse til Israel den 2. - 17. oktober, som foretages under den jødiske Løvhyttefest.

11. juli - Livsnødvendigt

Når du hører eller læser denne andagt, kan Lars Madsen og jeg være på vej til Israel - eller endog være ankommet.

10. juli - Til Israel NU!

Desværre misforstod mange min overskrift i forrige andagt, hvor jeg skrev: JO MERE DU GIVER - JO RIGERE BLIVER DU!

9. juli - Mættelse

I forrige andagt skrev jeg følgende engelske tekst: “We make a living by what we get. But we make a life by what we give!”

8. juli - B.T.

Da det ikke er hver dag, avisen BT citerer Guds Ord, vil jeg rose dem for, at de gjorde det i går. De citerede Jesus fra Mattæus 22:39, hvor Han siger: “Du skal elske din næste som dig selv!”

7. juli - Døde ben

I Ezekiel kapitel 37 læser vi om de døde knogler og ben, der bliver levende. Der står fra vers 1:

6. juli - Dine dage

Jeg vil med udgangspunkt i omtalte begravelse af Arne standse ved spørgsmålet, som pastor Bent Hald Larsen stillede ved kisten: “Hvad i alverden har vi gang i?”

5. juli - Derfor ...!

Jeg var i går til min første begravelse efter begravelsen af vores søn, Moses Jr., i november 2011. Mange, mange venner og naboer sagde sammen med familien et sidste farvel til Arne Kiel Andersen fra Sennels ved Thisted. Men der blev også sagt PÅ GENSYN.

4. juli - Knæfald

I Den Varme Linje i aftes blev jeg stillet spørgsmålet: “Hvordan kan jeg vide, at det er Guds kald for mig? Jeg mener at vide, at det er det; men hvordan kan jeg vide mig sikker?”

3. juli - Nåde

En Jesus troende jødinde takker mig for støtten til det jødiske folk i mine andagter. En støtte, som hun udtrykker det, har sit fundament i Guds Ord.

2. juli - En tid til ...

I forbindelse med bortførelsen og drabene af de tre unge jøder er jeg forundret over at høre nogle sige, at jøderne skal bevare roen, de skal holde igen, de må endelig ikke skade Hamas, jøderne skal søge fred med palæstinenserne, for Gud er kærlighed og mere af samme skuffe.

1. juli - Hvordan???

Den 12. juni blev tre unge jødiske teenagere, Gilad, Naftali og Eyal, (se foto) kidnappet i området ved Hebron.

30. juni - Annelise

En herlig weekend med bøn og delvis faste er forbi. Tak til Gud og enhver, der var med - på Pottemagerens Hus og jer, der var levende med via webtv.

29. juni - Væsentligt

En udfordrende, opbyggende og givende lørdag er forbi med bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus.

28. juni - Hvad blokerer?

Jeg takker Gud for den lille flok, der har valgt at bruge weekenden på PH i bøn og delvis faste for vort land.

27. juni - Glemsom

Vi havde en stærk Varm Linje i aftes med mange gode opringninger - med alvorlige bedeemner - med styrkende ord fra Himmelen - og med glad lovsang.

26. juni - Iklæd dig

Velkommen til at se med på Den Varme Linje i aften torsdag kl. 22 - på webtv, som findes på vores hjemmeside: www.pottemagerens-hus.dk hvor du trykker på WEBTV. Programmet kan også høres på UCB Radio.

25. juni - Herren hader

Som sædvanlig får jeg mange reaktioner, når jeg som i forrige andagt skrev: “Sandheden afslører islam som en satanisk religion.”

24. juni - Sandheden

I Johannes 8:31-32 siger Jesus til de jøder, der var kommet til tro på Ham: “Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie.”

23. juni - Ånd

Henførende til forrige “Dagens Ord” ved jeg godt, at i religionsfrihedens navn skal muslimerne selvfølgelig have lov til at bygge moskéer.

22. juni - Ynglested

Husk, det er denne uge vi har bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus. Fredag og lørdag kl. 10, 15 og 19 afsluttende med Søndag på PH søndag den 29. juni kl. 10.00.

21. juni - Lær os ...

På et tidspunkt sagde disciplene til Jesus: “Lær os at bede!” Det ville være rigtig godt, at vi i dag har den samme ydmyge holdning til bøn.

20. juni - Intet håb?

Den Varme Linje i aftes stillede os igen ansigt til ansigt med vanskelige situationer. Ja, vel nærmest håbløse.

19. juni - Guds bøn

Så er det torsdag, hvilket betyder Den Varme Linje i aften kl. 22.00 på webtv og UCB Radio.

18. juni - Udvidelse

Tak for over 600 skønne fødselsdags hilsener - korte og lange. Alle er læst - og lyttet til - og tilsammen udgør de en kæmpe opmuntring og trøst, der giver mod til at gå videre på de

17. juni - Bøn

For 73 år siden blev et drengebarn født i den lille bitte landsby, Radsted, på Lolland. Det var mig.

16. juni - Indholdet

Min kone og jeg var til gudstjeneste i Hillsong Copenhagen i går, hvor vores søn Thomas er pastor - sammen med sin hustru Kathrine.

15. juni - Til spotterne

Forrige andagt om fredsduerne i Brasilien, der faldt døde til jorden, var igen en anledning for spotterne til at hovere og “udbrede deres viden”: De duer fløj jo bare ind i noget glas. Det er der så mange fugle, der gør. Hvad guddommeligt er der dog i det?”

14. juni - Min fred!

VM i fodbold blev fløjtet i gang i går i Brasilien. Under åbningsceremonien slap nogle børn tre hvide duer løs på stadion - som et symbol på verdensfreden. Meget smukt og vel ment.

13. juni - Ikke spildt

Hebræerne 4:15-16 siger: “Vi har ikke en ypperstepræst, der ikke kan have medfølelse med vore skrøbeligheder, men en, der er blevet fristet i alle ting ligesom vi, dog uden synd. Lad os altså med frimodighed træde frem for nådens trone, for at vi kan få barmhjertighed og finde nåde til hjælp i rette tid.”

12. juni - Tros-kvalitet

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje på webtv og UCB Radio. Du kan ringe direkte til programmet på tlf. 97 120 220.

11. juni - Hvordan?

Lad os gentage vores livsmotto fra Pinsestævnet: “Forhindringer er ingen forhindring for at modtage Guds velsignelse - og give den videre. Fordi Gud er altid større.”

10. juni - Altid større

Et herligt pinsestævne er forbi. Og dog - nej, det er det ikke. Ordet og Ånden der virkede på stævnet arbejder videre i os alle.

9. juni - JEG

Samme situation i denne andagt: Jeg kan kun skrabe overfladen, når jeg i denne andagt gerne vil opsummere Hans Peters tre møder pinsedag.

8. juni - Arme mig

Stakkels arme mig at skulle forsøge at lave en andagt, der rummer 3 x forkyndelse af Hans Peter Pedersen om Israel, Mellemøsten, Guds omsorg for jøderne, vores ansvar, Messias-forventningen m.m.

7. juni - Over muren

Vi fik en forrygende start på Pinsestævnet fredag aften. Sandt, stærkt og sjovt. HP har en utrolig evne til at få et budskab med mange aspekter til at fremstå som en helhed.

6. juni - Lyt til Maria

Startskuddet har lydt til nogle dage på Pottemagerens Hus, hvor vi vil få åndelig sund og nærende føde.

5. juni - Grundlovsmøde

I aften torsdag kl. 19.00 sender vi webtv fra Grundlovsmødet med Henri Nissen og Stig Christensen. Du kan stille spørgsmål via chatten.

4. juni - Barmhjertighed

Så nærmer højtiden sig på Pottemagerens Hus. Vi arbejder hektisk på at gøre alt klart - ude og inde.

3. juni - Bogstav/Liv?

Det er godt, og nødvendigt, for mig igen og igen at standse og erkende: Gud er Gud - og jeg er et lille bitte menneske, der som græsset på marken vokser ét øjeblik - men i næste øjeblik er jeg borte.

2. juni - Hjertet

En del synes, de har hørt nok om kvinder i tjeneste. Personlig kan jeg ikke få nok af at høre om mennesker i tjeneste for Jesus - mænd og kvinder.

1. juni - Birthe

Vi har afsat en ny weekend med bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus den 27. - 29. juni.
Abonner på dagensord på RSS Dagens ord
16. sept. - Stressfri
I morgen onsdag kl. 19.00 taler jeg i AMC, Gasværksvej 5 i Aalborg. Vi vil se på udviklingen i verden i lyset af Guds Ord - og kalde en spade for en spade.


Mailingliste

Modtag dagens ord på e-mail