27. jan. - Parat?

I dag tirsdag sender vi webtv kl. ca. 11, hvor jeg taler til en flok forbedere samlet fra hele landet. Udsendelsen varer ca. 45 minutter.

26. jan. - Tilgiv dem

Gud vil, at alle mennesker kommer til en erkendelse af sandheden og frelses ved troen på Hans Søn, Jesus Kristus. Når det er Guds ønske, så ønsker vi det også - også for dem der i disse år udfører forbrydelser, der overgår vores fantasi.

25. jan. - X 10

Det er slemt at leve i uvidenhed - om f.eks. himmel og helvede. Men det er også farligt at være uvidende om den verdenskrig, der er i gang.

24. jan. - Fodbold forbudt

At BLIVE et Guds barn er enkelt og nemt, fordi Jesus har gjort det, der skulle gøres, for at vi kan få tilgivelse og fred med Gud vor Far. Vores del er at erkende behovet for tilgivelse og af et glad og lettet hjerte sig Jesus tak for Hans fuldbragte værk på korset.

23. jan. - Bedømmelse

Der kræves virkelig visdom for at holde kødet og ånden adskilt. For gør vi ikke det, vil vi rumme holdninger, vi ikke bør rumme.

22. jan. - Alle

Så er det blevet torsdag. Derfor også Den Varme Linje i aften kl. 22.00, som sendes fra vores hjem på Aarø. Måske Lars og jeg kan nå at optage en lille video fra havnen, vi kan vise jer, så I får en smagsprøve på, hvorfor min kone elsker at bo her.

21. jan. - Et foto

Jeg beskæftiger mig normalt ikke med skønheds konkurrencer. Men lad mig gøre en undtagelse for at understrege, hvor vanvittig hysterisk mennesker, der er underlagt islams ånd, opfører sig.

20. jan. - Klar tale

Tre unge franske muslimer i Syrien har sendt en offentlig video til deres muslimske trosfæller i Europa.

19. jan. - Skrub af

Verden er efterhånden en blandet affære. Folk flytter eller flygter fra deres hjemland og slår sig ned i nationer med andet sprog, kultur og religion.

18. jan. - Nåden

Jeg havde kun kalkuleret at bruge én andagt på min kones fødselsdag. Men efter at have lyttet til børnenes hilsener til festen, bliver jeg nødt til at skrive mere - forhåbentlig til opmuntring og trøst for andre.

17. jan. - Kinddans

Jeg vil i denne andagt undlade at komme ind på det drama, der foregår i Israel og Europa.

16. jan. - Lysets engel

Den Varme Linje i aftes beskæftigede sig ikke overraskende med Europas situation, hvor spørgsmålet er: Er volden skabt af terrorister - eller islamister?

15. jan. - Ingen snemand

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje. Selv om vi altid har de personlige behov for øje, kan jeg ikke se, hvordan vi kan komme uden om også at sætte fokus på Israel, jøderne, islam, Europa, begivenhederne i Frankrig og andet af samme skuffe.

14. jan. - Se og Hør

Hvis nogen har bedt for min kuffert, jeg mistede på turen hjem fra New Zealand, har jeg godt nyt: Den blev bragt til PH i dag - i fin stand. Tak Jesus - tak for forbøn.

13. jan. - Mit folk

Lad os igen grunde over, at ud af 196 lande er der kun ét land, hvis leder kan sige til jøderne verden over, at Israel er jeres hjem - så KOM HJEM TIL JERES LAND.

12. jan. - Hvor var I?

I støtte til Frankrig deltog 47 stats- og regeringsledere i en march i Paris, hvor Frankrigs præsident takkede det internationale samfund for sympatien. Fra Danmark deltog statsminister Helle Thorning og justitsminister Mette Frederiksen.

11. jan. - Jægerne

Der er åbenbart forskel på folk, når det gælder statsledernes engagement. Ledere rejser til Paris for i samlet flok at marchere i sympati med franskmændene. Fint nok!

10. jan. - Fordi

I forrige andagt skrev jeg, at “vore ledere er for naive og uoplyste” til at forstå baggrunden for den terror og krig, der har stået på i flere år, men som nu tilspidses også i Europa, hvilket Frankrig har været en dramatisk og tragisk skueplads for de sidste par dage.

9. jan. - Væk os!

Det bliver en lidt hurtig andagt efter den, jeg sendte kort efter vores ankomst til Danmark i eftermiddag.

8. jan. - Du er velsignet

En kort hilsen her fra motorvejen mellem København og Pottemagerens Hus.

6. jan. - Gør det NU!

Måske dette er sidste andagt fra New Zealand i denne omgang. I morgen aften onsdag flyver Joy og jeg fra Christchurch, og via Melbourne og Dubai lander vi i København torsdag eftermiddag. Jeg er i Den Varme Linje torsdag aften kl. 22.00.

5. jan. - En overgang

Det blev endnu en vandredag i centrum af Christchurch, hvor store områder ligner krigszoner - men hvor de lokale gør deres bedste for at skabe nyt her næsten fire år efter jordskælvet på 6,3 ramte byen.

4. jan. - På 1 time

Vi har nu sagt farvel til vores hyggelige, rummelige, rullende hjem de sidste fire uger. Med stor tak til Gud for mange gode timer sammen, skønne oplevelser, fantastisk samvær med David og familien - og uden uheld af nogen art.

3. jan. - Gud ler

Vi er nu ankommet til endestationen for vores rejse i New Zealand, Christchurch, hvorfra vi onsdag via Melbourne og Dubai flyver til København.

2. jan. - INGEN!

For 44 år og 8 måneder siden boede jeg i en lille hytte på campingpladsen i Timaru. Årsagen var, at jeg skulle have et sted at være sammen med den næsten otte måneder gravide unge pige fra USA, jeg skulle hente i lufthavnen i Christchurch.

1. jan. - Israel

Jeg gik i forrige andagt ind i 2015 med flg. ord som lygten for min fod og lyset på min sti: “VOGT DIT HJERTE MERE END ALT ANDET!”

31. dec. - Vogt dit hjerte

Her i New Zealand skriver vi 2015 om få minutter. Solen har skinnet med 25 grader en god del af dagen. Børnene har leget i poolen - men nu vælter regnen ned. Det forstyrrer dog ikke raketterne, da de så godt som ikke findes her. Fyrværkeri hører ikke med til kulturen.

30. dec. - Gamle dage

Så er vi nået frem til den næstsidste dag af 2014. Vi skal lægge et gammelt år bag os og gå ind i et nyt.

29. dec. - Du formår!

Mit lægebesøg i dag endte med meget lidt information og ingen behandling af nogen art - men en pæn regning for fem minutters samtale.

28. dec. - Fuldfør løbet

Som Joy har skrevet på sin facebook, er jeg blevet syg igen med en eller anden infektion i kroppen. Jeg har slim i lungerne, smerter i hele kroppen og træthed i overflod.

27. dec. - Gammel og grå

For jer der følger med på landkortet, er Joy og jeg i dag ankommet til Oamaru ved Stillehavet på den østkysten af den sydlige ø i New Zealand. Der bor David og Michelle og deres to børn, hvis hjem vi så for første gang i dag.

26. dec. - For gamle?

Jeg vil forsøge at svare flere bekymrede henvendelser med denne andagt. Jeg håber ikke, svaret lyder hovmodigt eller dumdristigt, for det er det ikke ment at være.

25. dec. - Ulykkeligt flertal

Jeg vil gentage, hvad jeg skrev i går: Hører du til dem, der ved, at Jesus kun var baby for 2.000 år siden, men at Han i dag er den opstandne og herliggjorte Kristus, den Salvede Messias, som kommer igen, hører du til et lykkeligt mindretal.

24. dec. - Immanuel

Så blev det jul endnu engang. For der kommer en jul, som bliver den sidste. Og det kunne jo være denne.

23. dec. - Min lykke

Da vi her i New Zealand er 12 timer foran jer, er det allerede den 24. december, når jeg sender dette “Dagens Ord” til jer i Europa. Derfor glædelig jul til enhver af jer. Glæd jer over den Herre og Frelser, som bør være højtidens midtpunkt. For JESUS IS THE REASON FOR THE SEASON.

22. dec. - Vigtigt?

I forbindelse med forrige andagt er det faldet en del naturligt at spørge, om det er så vigtigt for os kristne, om vi tror på et helt eller et delt Israel, inkl. oprettelsen af en selvstændig Palæstina stat med halvdelen af Jerusalem som hovedstad.

21. dec. - Smal vej

Vi fejrer snart Jesu fødsel. Derved dukker Israel og jøderne automatisk op på lystavlen. For skønt historikere, politikere og endog teologer forsøger at bilde os ind, at Jesus blev født i Palæstina - og derfor ikke var jøde, men palæstinenser, så er Ordet i Johs. 4:22 krystal klart: “Frelsen udgår fra jøderne!”

20. dec. - Lagt til rette

Måske dette lyder for barnligt. Beklager. Men med mindre vi bliver som børn, kan vi ikke se Guds Rige. Så jeg ta’r chancen.

19. dec. - Hellig stund

Tak for jeres mange tilkendegivelser om forbøn for min helse. Lad mig beskrive bønnesvaret på denne måde:

18. dec. - Ordet prøves

Da jeg sent i går nat gik til ro i vores camper, der var parkeret ved søen Lake Hawea, var det sidste Guds Ord, jeg citerede, løftet fra Salme 94:19, “Når bekymringerne vælter ind over mig, så styrker du mig og giver mig nyt mod!”

17. dec. - Bekymringer

Hvad jeg bl.a. kan li’ ved at køre rundt i New Zealand er den lidt gammeldags atmosfære - sagt på en 100% positiv måde. I mange af de små byer føler man sig hensat til “gamle dage”. Igen ment positivt.

16. dec. - Ensom ulv?

Selv om jeg lever i en lidt anden verden i disse uger, følger jeg nøje med i, hvad der sker rundt om.

15. dec. - Nowhere

I løbet af dagen har vi langsomt sneget os syd på langs vestkysten på den sydlige ø i New Zealand. Langsomt fordi der har været meget bjergkørsel med snoede veje - og ofte måtte vi standse for simpelt hen at lade Guds skaberværk og farvelade synke ind i sjælen.

14. dec. - Guds Rige

Tak for hjælpende, trøstende og vejledende hilsener på min sidste andagt angående den samvittigheds konflikt, jeg kan komme i, når jeg tænker på vores livsstil, også vores igangværende tur i New Zealand, sammenlignet med de millioner af mennesker, der lever under kummerlige kår.

13. dec. - Frådseri?

Endnu en forsinket andagt grundet rejse, skift af boplads og manglende net. Men vi lever og er ved godt mod.

12. dec. - En glæde

Beklager den lidt sene udgave af denne andagt. Alt går ikke altid som præsten prædiker. Og slet ikke her, hvor vi ikke ved, hvor vi dybest set er på vej hen, hvor vi skal overnatte, om der er net forbindelse, om regnen siler ned her midt på sommeren osv.

11. dec. - Nå bare 1

En kan ikke nå alle - men alle kan nå en.

10. dec. - En alm. dag

Hvor er det godt at kunne stå op hver morgen med følgende løfte fra Gud: “Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer,” siger Herren. “Planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb.” (Jer. 29:11).

9. dec. - Ændringer

Når man er i gang med en omfattende rejse af denne art, som min kone og jeg er, opdager man, hvor forkælet man er - og hvor vant til at tage tingene for givet, man er.

8. dec. - Ny DNA

I dag kom vi rigtig på landevejen med vores mobile camper, som er vores hjem de næste 4 uger. Og vi klager ikke. For vi er blevet voldsom opgraderet, da vi kører i en camper med seks sengepladser, skønt vi kun havde ønsket en med to. Men når Gud velsigner, gør Han det godt.

7. dec. - I Ham

Hilsen fra sommeren i New Zealand, hvor de sommerlige temperaturer dog lader vente på sig. Om natten er det ned til frysepunktet, og på grund af stærk blæst har dagen i dag været meget kold. Vejrudsigten for de kommende dage bliver endog krydret med regn.

6. dec. - Følg mig!

Velkommen til den første hilsen direkte fra landet på den anden side af jorden med en tidsforskel på tolv timer i forhold til Danmark. Jeg taler om New Zealand, hvor vi lørdag landede i Christchurch efter 40 timer på farten med skift til nye fly i Dubai, Melbourne og Auckland.

4. dec. - Venlige ord

Lad mig indledningsvis minde om, at i aften torsdag sender vi Den Varme Linje kl. 22 et eller andet sted fra i København, hvor Lars har gæster i studiet. Forinden har Lars fra morgenstunden af sat Joy og mig af i Kastrup Lufthavn.

3. dec. - Skil jer ud

Guds blodkøbte kirke er udvalgt til at være et anderledes folk. Til at være lys i mørket og salt midt i forrådnelsen.

2. dec. - Guds grænser

Jeg ved, det irriterer nogle, når jeg igen og igen sætter fingeren på det, der i vores samfund totalt afviger fra Guds skaberorden.

1. dec. - 7.000

Jeg vil takke Laurids Hjørnholm og Nykøbing Mors Frikirke og enhver, der var mødt op til gudstjenesten, for en skøn dag sammen - formiddag, frokost og eftermiddag. Tak til Susanne for stærk ledelse af lovsangen.
Abonner på dagensord på RSS Dagens ord
27. jan. - Parat?
I dag tirsdag sender vi webtv kl. ca. 11, hvor jeg taler til en flok forbedere samlet fra hele landet. Udsendelsen varer ca. 45 minutter.


Mailingliste

Modtag dagens ord på e-mail