21. okt. - Lammets Blod

Israel fejrer i disse uger nogle af de store fester, som udspringer fra Gud. De har fejret nytår. Jødernes nye år er 5777. De har fejret årets helligste dag, Forsoningsdagen, Yom Kippur - og lige nu fejrer de “Løvhyttefesten”.

20. okt. - Gode Hyrde

Jeg gentager Hebræerne 13:3, ”Husk på dem, der sidder i fængsel, og føl med dem, som var I selv i fængsel. Føl smerten hos dem, der mishandles, som var det jeres egen krop, det gik ud over.”

19. okt. - Fængsel/frihed

Der er mange slags fængsler. Frygt, bitterhed, had, utilgivelse, jalousi og ensomhed er fængsler for mange.

18. okt. - En bøn!

Mens vi klager over for lidt kontanthjælp, pension og SU, og for høje oliepriser og skatter, har de andet at tænke på andre steder i verden, bl.a. i Mosul i Iraq.

17. okt. - Ikke overrasket

Faktisk handler dette ikke om demokrater og republikanere. Derfor heller ikke om Clinton og Trump.

16. okt. - Åndelig kamp

For de genfødte er Efeserne 6:11-12 og de følgende vers en kendt passage.

15. okt. - Løgn

Jeg har nævnt det på facebook og andre steder i dag. Men jeg MÅ nævne det også her, selv om det bliver igen for nogle af jer.

14. okt. - Hvem/hvad?

Undskyld at Den Varme Linje ikke som lovet blev tolket. Jacob Damkani følte, han mistede tråden, hvis han blev tolket. Han talte trosstyrkende om de jødiske fester - alle fuldbyrdet i Jesus.

13. okt. - Jacob Damkani

I aften torsdag sender Lars Madsen Den Varme Linje på PH’s webtv direkte fra Israel. Det bliver nok med Jacob Damkani, som har gæstet PH.

12. okt. - Skøgen Rahab

Da jeg lavede en 7 min. video i dag om, at Gud bruger almindelige mennesker, blev jeg overrasket ved at blive mindet om, HVOR almindelige mennesker, Gud bruger.

11. okt. - Giftigt

Jesus har syv hilsener til syv Kirker i Åbenbaringen kapitlerne 2 og 3. Det sidste er til Kirken i Laodikea, der anses for at være den sidste kirke inden Jesu genkomst.

10. okt. - Lyset/mørket

Som afrunding af forrige andagt, der handlede om at aflægge det barnagtige, vil jeg citere Ef. 4:13, som er Guds mål med Hans kirke. Et mål der skal nås gennem de fem tjenester: Apostle, profeter, evangelister, lærere og hyrder.

9. okt. - Moden

Dette bliver en andagt med et par meget jordnære informationer. Men også med et vigtigt Guds Ord.

8. okt. - Status

Jeg har tilbragt nogle dage på Munkebo sammen med stedets ejere, Tage og Dortea, ægteparret Mogens og Karin som bor på stedet, samt Klaus og Beate Wiese fra Nolde ved Tønder. De underviste på PH for et par uger siden.

7. okt. - Bibelsk linse

Jesus siger i Mattæus 24:6, “I skal høre krigslarm og rygter om krig. Se til, at I ikke lader jer skræmme. For det SKAL ske; men det er endnu ikke enden.”

6. okt. - Kritik - igen!

Israel oplevede et par døgn uden fordømmelse fra Vesten, da verdens ledere i stort tal fløj til Israel for at deltage i begravelsen af Shimon Peres.

5. okt. - Duelighed

Jeg er i gang med at lave nogle små videoer på ca. syv minutter, der handler om ét emne: Gud bruger almindelige mennesker.

4. okt. - Fraværet

Esajas profeterede for 2.800 år siden om Jerusalem, at “folkeslag og konger vil søge hen imod det lys, der udstråler fra dig.” Denne gamle profeti så vi glimtvis opfyldt ved begravelsen af Shimon Peres på Herzl Bjerget i Jerusalem, som ligger i Israel.

3. okt. - Jerusalem

For ca. 2.800 år siden profeterede Esajas flg. om Jerusalem:

2. okt. - De er fjernet

Jeg vil vende en negativ oplevelse til noget positivt ved at dele dette med dig.

1. okt. - Vest på igen

For et par uger siden havde min kone og jeg planlagt at campere ved Vesterhavet i weekenden. Men Joy blev syg og sendte mig afsted alene - sammen med Buster.

30. sept. - Gå!

I Den Varme Linje kan du lytte til det gode gamle Evangelium i ord og sang. Det er enestående og uforklarlig Nåde, at Guds Søn ofrede sit liv for os, mens vi var ugudelige og syndige. (Rom. 5:6-10)

29. sept. - Et skrig

“Du så vore fædres lidelse i Egypten, du hørte deres SKRIG ved Det Røde Hav.” (Nehemias 9:9)

28. sept. - HØR!

Her kommer den rigtige dato for mit møde i Apostolsk Kirke, Vardevej 106 i Vejle. Det er i morgen torsdag d. 29. september kl. 14.00.

27. sept. - Jammerbugten

Jesus brugte små ting fra hverdagen til at forklare store begivenheder. Sådan kan enkeltstående begivenheder i dag være et varsel om det, der er i vente.

26. sept. - Left Behind

Joy og jeg så i aften filmen “Left Behind”, der blev sendt på TV3. Oversat er titlen: “Ladt Tilbage”.

25. sept. - Israel

Egon og Hannah Falk rejste til Tanzania i 1974. Deres første tre år var så vanskelige, at Egon dengang sagde: “Aldrig mere tilbage til Afrika!” Og de rejste hjem - til Pinsekirken i Esbjerg.

24. sept. - Fra Peter

Peter Gakiri takker for forbøn og støtte. Han lander i Danmark torsdag og er med i Den Varme Linje.

23. sept. - Dryp-Dryp!

Den Varme Linje blev en “Dryp-Dryp-Udsendelse” med vidnesbyrd om de små “dryp”, som vi alle kan være med til formidle - og som Gud kan lade vokse til noget stort og evigt.

22. sept. - Gudsnærvær

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje.

21. sept. - To virkninger

Jeg skrev i forrige andagt: Dommens to virkninger er 1. - fantastisk - og 2. - forfærdelig. Fantastisk for dem, der vandrer på den smalle vej. Forfærdelig for dem, der vandrer på den brede vej.

20. sept. - Fase 6 & 7

Faserne 6 og 7 på Noas tid - og således også på vor tid, er forårsaget af Guds “nok-er-nok” indgreb - og Hans dom.

19. sept. - Fase 5

Vi har kort været omkring de første fire faser af Noas tid og kan tydeligt genkende de samme faser i vor tid.

18. sept. - Fase 3 & 4

Da jeg i dag betalte 360,- kr. for tre dage på en primitiv campingplads, tænkte jeg straks: FOR SÅ LIDT FÅR JEG SÅ MEGET!

17. sept. - Vor tid

Min kone ville gerne have camperet på Fanø denne weekend. Men så fik hun blærebetændelse og foretrak at være i stilhed på Aarø.

16. sept. - Noas dage

Et ordsprog lyder: “Det er svært at spå - især om fremtiden!”

15. sept. - Hornets Klang

Vi sender Den Varme Linje i aften torsdag kl. 22, hvor jeg vil se nærmere på den profeti, der lød under bøn og delvis faste. Den starter med: “Tiden nærmer sig hastigt! Tiden nærmer sig for det uventede!”

14. sept. - Tak Jesus

Jeg skrev i forrige andagt: “Gud vil skabe en vej, hvor der ikke synes at være en vej!”

13. sept. - Es. 60:12

Jørgen og Anny Winther fra Odense har gennem flere år været trofaste forbedere og gæster på Pottemagerens Hus.

12. sept. - 9/11 - 2001

Jeg bøjer mig i ærefrygt for Gud over, at ca. 50 mennesker kom til bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus denne weekend. “Tak Jesus at du møder os med Nådens og Bønnens Ånd, så vi bedre og bedre forstår bønnens betydning - og vælger at være sammen i bøn og delvis faste for vort land - og for Israel.”

11. sept. - I mit Navn

En meget varieret lørdag med bøn og delvis faste på PH er forbi.

10. sept. - Det uventede

Jeg oplevede en stærk fredag på Pottemagernes Hus sammen med ca. 40 andre til bøn og delvis faste.

9. sept. - Et spørgsmål

Bøn og delvis faste på Pottemagerens Hus er skudt i gang - eller snarere blæst i gang, da Lise Jørgensen blæste i vædderhornet.

8. sept. - Nul allergi

Jeg skrev i forrige andagt, at en af væskerne de brugte ved øjenoperationen i tirsdags forårsagede allergi.

7. sept. - Øjenoperation

Jeg havde set frem til denne tirsdag, hvor der stod øjenoperation på “Sygehus Sønderjylland” i Sønderborg på min kalender.

6. sept. - Kenya

Vi nærmer os bøn og delvis faste med start nu torsdag aften kl. 19. Kom gerne hele weekenden - eller kom til det, du kan. Samlinger kl. 10, 15 og 19.

5. sept. - Velkommen!

Haderslev Internationale Kirke ved Martin og Ulla Nissen havde lejet Pottemagerens Hus i weekenden for ca. 50 personer. Jeg blev så inspireret af at læse Martins rapport fra weekenden, at jeg bad om lov til at bringe et resume til inspiration for andre.

4. sept. - Aarø

Lørdag havde jeg det privilegium at blive inviteret til at fortælle om mit liv i et privat hjem på vores dejlige ø, Aarø. En slægt, hvis Aarø-rødder går helt tilbage til det 17. århundrede - og som i dag har fem matrikelnumre på øen. De har en familiesamling på øen denne weekend.

3. sept. - 2. Krøn. 7:14

Tak for mange kommentarer og hilsener i forbindelse med forrige andagt, hvor jeg udtrykte forbavselse over at høre en genfødt pastor nævne fem punkter, der bør kendetegne en kirke - og hvor bøn slet ikke var nævnt.

2. sept. - Bedehus

Hvad er Guds Hus? Hvad har vi gjort ved Guds Hus? Hvorfor har vi forandret Guds Hus?

1. sept. - Optimalt liv

Mit sidste møde i Norge var i den lille lutherske kirke på Skjernøy, hvor en flok skønne gudfrygtige kvinder var samlet - unge og ældre.

31. aug. - Sindsygt?

Fortæres skal din krop, ædes op af sygdom.  Tungt hænger det mørnede kød.  Hud som læder, af bylder så sorte.  Knoglerne skærer den lasede hud.

30. aug. - 8 ord

Tak til Shofargruppen og Familiekirken i Mandal for en flot aften sammen. Også tak til gruppen fra “Øvresalen” i Vigeland, der bakkede op. Altid en stor glæde at være sammen med mennesker, der både kender Jesus - OG det folk og land, Han kommer fra.

29. aug. - Israels Gud

En oplysende Israel-weekend er forbi, hvor profetierne om endetiden og Israels og Kirkens betydning er blevet taget frem.

28. aug. - Israel

Det har været en lørdag med masser af Jesus og Israel i forkyndelsen fra Betania, Blåhøj ved Den Kristne Ambassades Jubilæumsfest.

27. aug. - Klokketårnet

Hen ad vejen giver Gud os opmuntringer gennem hændelser, andre anser for ligegyldige eller tilfældige.

26. aug. - Hvilke briller?

Hvis du vil vide mere om, hvad der sker i Tyrkiet netop nu, så lyt til Den Varme Linje. Ikke bare om hvad der sker. For det kan medierne jo berette. Men om hvorfor det sker.

25. aug. - Er der liv?

I aften torsdag kl. 22 sendes Den Varme Linje fra København, hvor vi håber at have Peter Gakiri i telefonen. Han er i skrivende øjeblik på vej til Kenya for at evangelisere i slumområder.

24. aug. - Tyskerne

Tyskerne er systematiske. Det er muligt, du synes, jeg lægger for meget i, at den tyske regering onsdag sandsynligvis vedtager en lov for at beskytte befolkningen i tilfælde af en national krise.

23. aug. - Nissefar?

Nogle skriver, vi ikke skal klage, men velsigne - også vore fjender.

22. aug. - Meningsløst

Sverige har sommeren igennem oplevet en bølge afbrændte biler. Lørdag nat blev København ramt af en bølge af bilbrande.

21. aug. Mit Liv!

Voldsomme skovbrande raser i Californien med tragiske følger, hvor mennesker mister alt, hvad de har.

20. aug. - Slummen

Vi omtalte i Den Varme Linje, at Peter Gakiri flyver til Kenya på tirsdag for i fem uger at evangelisere blandt sit eget stammefolk, Kikuyu.

19. aug. - En gave

Den Varme Linje var med Moses og Peter Gakiri. Peter rejser til Kenya om et par dage for at være på gademission i den stamme, han kommer fra. Hør Peter fortælle - og bed gerne for ham de næste fem uger.

18. aug. - Han vandt

Der er olympiade i Rio disse uger, hvor der grædes mange tårer - både af glæde og skuffelse.

17. aug. - Truet!

Europa er truet. Hele den vestlige verden er truet. Sikkerheden hæves over alt. Mere politi og overvågning - bedre grænsekontrol.

16. aug. - 8.-11. sept.

Jeg begynder denne andagt med en undskyldning for at have viderebragt nyheden, at en tyrkisk domstol har afgjort, at det er tilladt at have sex med børn ned til tolv år.

15. aug. - I Herrens Navn

Jeg skrev i forrige andagt: Fornemmer du, vi er i en særlig tid, hvor det almindelige bliver ualmindeligt - og det ualmindelige bliver almindeligt?

14. aug. - Ud af byen

En 27-årig mand angreb passagererne i et tog i Schweiz med kniv og brandbare væsker. En talsmand for politiet udtaler, at “det virker meget usandsynligt, at angrebet er terrorisme.”

13. aug. - Min Fred

Jeg har gode nyheder til jer: Rejs gerne til Thailand. Ganske vist blev fire dræbt og 35 sårede, da otte bomber på et døgn eksploderede på populære turiststeder; men det var ikke terrorisme, siger thailands politi. Så alt er godt og trygt.

12. aug. - Ny kraft!

Der er disse dage en særlig anledning til at få et blik bag facaden hos nogle af de mange flygtninge, der samles i “Fristedet” i Brovst, Kirkegade 26, hvor Johny Noer underviser.

11. aug. - Herren kommer

Tak til jer der har sendt mig hjælp til at forstå, om kirken er bortrykket før Den Store Trængsel - eller om den er her.

10. aug. - Johny Noer

Der er mange sider af Guds Rige, jeg ikke forstår mig på. Jeg ved f.eks. ikke, om Guds sande kirke skal opleve den store trængsel, eller den er bortrykket forinden.

9. aug. - Gå væk!

Der er mange reaktioner på terroren, rædslen og barbariet, som finder sted lige nu.

8. aug. - Snigskytten

Den islamiske gruppe Boko Haram har på seks år dræbt over 20.000 civile og gjort 2,2 millioner hjemløse - i Allahs navn. Jo, Allah er stor, som de råber under myrderierne - stor til at hade og dræbe. Bed for de mange stakler, der har sat deres lid til denne dæmon.

7. aug. - Min rustning

En god ven sendte mig et foto af en britisk politibetjent, som de så ud, da hun boede i England for nogle år siden. Ubevæbnet - og med et åbent ansigt der udtrykker ro, tryghed og taknemlighed - rede til at besvare spørgsmål og vise vej for dem, der spørger.

6. aug. - Selvtægt?

Israel har i årtier været tvunget til at gøre det, mens EU og FN har skældt Israel ud for at være for hårde. Nu gør Paris det. Berlin gør det. London gør det. Langeland gør det. Flere svært bevæbnede betjente på gaderne.

5. aug. - Hver dag!

Tak for jeres hilsener angående antallet af gange udtrykket “Frygt Ikke!” findes i Guds Ord.

4. aug. - Frygt ikke!

Jeg har aldrig selv talt, hvor mange gange der står “FRYGT IKKE!” i Guds Ord. Men pålidelige kilder siger, at det findes 365 gange - altså et nyt “FRYGT IKKE!” til hver dag i året.

3. aug. - Peberspray

Som omtalt her i Dagens Ord planlagde en 21-årig palæstinenser et dødeligt angreb på sporvognen i Jerusalem den 17. juli, som mirakuløst blev afværget, da en sikkerhedsvagt fik mistanke til ham.

2. aug. - Samme Gud?

Mange fremstiller Gud som vred og dømmende i Det Gamle Testamente - mens Han er kærlig og nådig i Det Ny Testamente.

1. aug. - Nettet

Utroligt - men sandt. Vi har forberedt og set frem til sommerstævnet på Pottemagerens Hus i så lang tid. Og nu er det forbi.

31. juli - Rig lørdag

Igen en rig dag med Ordets forkyndelse og vidnesbyrd om Jesu trøst, vejledning og indgreb på forskellig vis.

30. juli - Rig fredag

Det bliver kun overfladisk, jeg her kan beskrive fredagens fire begivenheder. Men de kan alle ses i fuld længde på video. Du mister meget, hvis du ikke lytter til disse budskaber.

29. juli - I fængsel?

I dag fredag er en stor dag på webtv med en bred vifte af indslag.

28. juli - Hudløs

Sommerstævnet er skudt i gang med Jørn Hyldgaard, der som titlen på sin bog, “HUDLØS”, er hudløs ærlig og helt nede på jorden med Jesus i sin hverdag - til opmuntring for os andre.

27. juli - Discipelskab

Danmark er et af verdens ældste kongeriger. Det havde sin begyndelse i slutningen af det 9. århundrede med “Gorm den Gamle”. Kongehuset har således eksisteret i ca. 1.070 år - og er for mange ikke en institution, man sætter spørgsmålstegn ved.

26. juli - Supermand

I morgen, onsdag aften kl. 19.30, åbner sommerstævnet på Pottemagerens Hus med Jørn Hyldgaard som taler. Jørn forkynder også Guds Ord torsdag og fredag kl. 10.00 og 19.30.

25. juli - Uden syner

“WARUM? HVORFOR?” Spørgsmålet runger dag og nat gennem Europas korridorer. Og det med rette.

24. juli - Et papskilt

Et stykke pap er blevet berømt. Jeg tror, det har været vist på de fleste af verdens tv-stationer.

23. juli - Grænseløs ondskab

Det lyder som en gal Hollywood film, at regeringers rejsevejledning løfter en advarende pegefinger mod at rejse i Frankrig, Tyskland og Tyrkiet.

22. juli - Ekstremisme

I Den Varme Linje stilles spørgsmålet: Hvorfor er det noget særligt, når et fly lander i Tel Aviv med franske jøder ombord - eller et skib sejler ind i Haifa havn med ukrainske jøder ombord?

21. juli - Dueslaget

Den største jødiske befolkning i Europa findes i Frankrig. Men siden år 2000 er 10% af de franske jøder immigreret til Israel. I fjor kom over 8.000 franske jøder til Israel.

20. juli - Dommer

Et område er svært for os mennesker at begribe. Hvis det er svært for os, der tror på Bibelen som Guds evige ord, må det være endnu sværere for de vantro.

19. juli - Hvad vil vi?

Tak for jeres mange reaktioner på mit spørgsmål: “Er det for sent?” - hvad angår vækkelse i vort land.

18. juli - Terror er terror

Her kommer en lidt blandet andagt.

17. juli - For sent?

Meget kunne siges, og mange ord fra Skriften kunne nævnes, i forbindelse med den kaotiske tilstand, ikke mindst Europa befinder sig i.

16. juli - Overrasket?

17-årige Emilie er forsvundet på femte døgn. Gemmer hun sig? Er hun omkommet? Er hun bortført - eller måske dræbt?

15. juli - Sig nej!

Tak til jer der aktivt lyttede med og bidrog til at gøre Den Varme Linje varm, hvor vi var fokuseret på udsigten til, at regeringen indleder en klapjagt på Bibeltroende ledere - hvor næste skridt selvfølgelig bliver en klapjagt på enhver Bibeltroende mand og kvinde.

14. juli - Enighedspapir

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus, hvor jeg vil komme ind på lovforslag af 31. maj 2016 - Dokumentnr. 65430/16, som et flertal i Folketinget kalder “Enighedspapir”.

13. juli - Knudepunktet

Jeg nævnte for et par dage siden, at forældrene til den myrdede 13-årige jødiske pige, Hallel Yaffa, bad Netanyahu om tilladelse til at afholde en 15 min. mindehøjtidelighed for deres datter på Tempelpladsen, hvor der i dag ligger to moskéer.

12. juli - I hast

Godt at blive mindet om sandheden. Skønt sandhed kan være svær at se i øjnene, så er det den, der sætter os i frihed.

11. juli - Utroligt!

Da jeg læste om anklagerne fra en bevægelse på de amerikanske universiteter, tænkte jeg: “Utroligt at verden kan bevæge sig så langt bort fra sandheden.” Og det bliver værre og værre.

10. juli - En rest

Esajas kapitel 24 er et endetids kapitel. Derfor er det en blanding af lys og mørke - ondskab og godhed - sorg og glæde.

9. juli - Hvordan?

Hvordan har vores verden udviklet sig til det, den er i dag? Hvordan kan det ske, at det, der var utænkeligt, unaturligt og usømmeligt for bare 50 år siden nu er naturligt og normalt?

8. juli - Hvem tror?

I Esajas kapitel 53 møder vi dette vigtige spørgsmål: “Hvem troede på det, vi hørte?”

7. juli - Nyt fra PH

Guds Kirke af genfødte mennesker er lyset i mørket - håbet midt i håbløsheden - svaret på de mange spørgsmål i tiden. Sådan bør det være. Det er vort kald. Både personligt og kollektivt.

6. juli - Bliv væk!

Nogle tror ikke på, det er så slemt i Rio de Janeiro, som jeg antydede i forrige andagt. For hvis det er så slemt, ville den olympiske komité aldrig placere OL i sådan en by.

5. juli - Rio

Hvis du er en af de 16.000 atleter, eller en af de forventede 600.000 tilskuere, der skal til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro den 5. - 21. august, håber jeg, du kender beskyttelsen omtalt i Salme 91.

4. juli - Legoland

Da den muslimske ramadan begyndte, nævnte jeg “ramadan-vreden”. Det er desværre et kendt fænomen, at islamisk terrorisme vokser under ramadanen.

3. juli - Terrorekspert

Efter myrderierne og slagtningerne på en café i Bangladesh, kan det se ud, som om kendskab til koranen er vores tryghed.

2. juli - 55 pr. dag

Mennesker drevet eller besat af lovløshedens ånd sørger for, at der hver eneste dag lemlæstes og dræbes mennesker.

1. juli - Sønnen

Den Varme Linje blev sendt fra Bornholm med Niels Peter Finne og Benny Mikkelsen. En aften med herlig lovsang, stærke vidnesbyrd, tungetale med udlægning og profetisk lys over Europas situation.
Abonner på dagensord på RSS Dagens ord
21. okt. - Lammets Blod
Israel fejrer i disse uger nogle af de store fester, som udspringer fra Gud. De har fejret nytår. Jødernes nye år er 5777. De har fejret årets helligste dag, Forsoningsdagen, Yom Kippur - og lige nu fejrer de “Løvhyttefesten”.


Mailingliste

Modtag dagens ord på e-mail