27. juli - Discipelskab

Danmark er et af verdens ældste kongeriger. Det havde sin begyndelse i slutningen af det 9. århundrede med “Gorm den Gamle”. Kongehuset har således eksisteret i ca. 1.070 år - og er for mange ikke en institution, man sætter spørgsmålstegn ved.

26. juli - Supermand

I morgen, onsdag aften kl. 19.30, åbner sommerstævnet på Pottemagerens Hus med Jørn Hyldgaard som taler. Jørn forkynder også Guds Ord torsdag og fredag kl. 10.00 og 19.30.

25. juli - Uden syner

“WARUM? HVORFOR?” Spørgsmålet runger dag og nat gennem Europas korridorer. Og det med rette.

24. juli - Et papskilt

Et stykke pap er blevet berømt. Jeg tror, det har været vist på de fleste af verdens tv-stationer.

23. juli - Grænseløs ondskab

Det lyder som en gal Hollywood film, at regeringers rejsevejledning løfter en advarende pegefinger mod at rejse i Frankrig, Tyskland og Tyrkiet.

22. juli - Ekstremisme

I Den Varme Linje stilles spørgsmålet: Hvorfor er det noget særligt, når et fly lander i Tel Aviv med franske jøder ombord - eller et skib sejler ind i Haifa havn med ukrainske jøder ombord?

21. juli - Dueslaget

Den største jødiske befolkning i Europa findes i Frankrig. Men siden år 2000 er 10% af de franske jøder immigreret til Israel. I fjor kom over 8.000 franske jøder til Israel.

20. juli - Dommer

Et område er svært for os mennesker at begribe. Hvis det er svært for os, der tror på Bibelen som Guds evige ord, må det være endnu sværere for de vantro.

19. juli - Hvad vil vi?

Tak for jeres mange reaktioner på mit spørgsmål: “Er det for sent?” - hvad angår vækkelse i vort land.

18. juli - Terror er terror

Her kommer en lidt blandet andagt.

17. juli - For sent?

Meget kunne siges, og mange ord fra Skriften kunne nævnes, i forbindelse med den kaotiske tilstand, ikke mindst Europa befinder sig i.

16. juli - Overrasket?

17-årige Emilie er forsvundet på femte døgn. Gemmer hun sig? Er hun omkommet? Er hun bortført - eller måske dræbt?

15. juli - Sig nej!

Tak til jer der aktivt lyttede med og bidrog til at gøre Den Varme Linje varm, hvor vi var fokuseret på udsigten til, at regeringen indleder en klapjagt på Bibeltroende ledere - hvor næste skridt selvfølgelig bliver en klapjagt på enhver Bibeltroende mand og kvinde.

14. juli - Enighedspapir

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus, hvor jeg vil komme ind på lovforslag af 31. maj 2016 - Dokumentnr. 65430/16, som et flertal i Folketinget kalder “Enighedspapir”.

13. juli - Knudepunktet

Jeg nævnte for et par dage siden, at forældrene til den myrdede 13-årige jødiske pige, Hallel Yaffa, bad Netanyahu om tilladelse til at afholde en 15 min. mindehøjtidelighed for deres datter på Tempelpladsen, hvor der i dag ligger to moskéer.

12. juli - I hast

Godt at blive mindet om sandheden. Skønt sandhed kan være svær at se i øjnene, så er det den, der sætter os i frihed.

11. juli - Utroligt!

Da jeg læste om anklagerne fra en bevægelse på de amerikanske universiteter, tænkte jeg: “Utroligt at verden kan bevæge sig så langt bort fra sandheden.” Og det bliver værre og værre.

10. juli - En rest

Esajas kapitel 24 er et endetids kapitel. Derfor er det en blanding af lys og mørke - ondskab og godhed - sorg og glæde.

9. juli - Hvordan?

Hvordan har vores verden udviklet sig til det, den er i dag? Hvordan kan det ske, at det, der var utænkeligt, unaturligt og usømmeligt for bare 50 år siden nu er naturligt og normalt?

8. juli - Hvem tror?

I Esajas kapitel 53 møder vi dette vigtige spørgsmål: “Hvem troede på det, vi hørte?”

7. juli - Nyt fra PH

Guds Kirke af genfødte mennesker er lyset i mørket - håbet midt i håbløsheden - svaret på de mange spørgsmål i tiden. Sådan bør det være. Det er vort kald. Både personligt og kollektivt.

6. juli - Bliv væk!

Nogle tror ikke på, det er så slemt i Rio de Janeiro, som jeg antydede i forrige andagt. For hvis det er så slemt, ville den olympiske komité aldrig placere OL i sådan en by.

5. juli - Rio

Hvis du er en af de 16.000 atleter, eller en af de forventede 600.000 tilskuere, der skal til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro den 5. - 21. august, håber jeg, du kender beskyttelsen omtalt i Salme 91.

4. juli - Legoland

Da den muslimske ramadan begyndte, nævnte jeg “ramadan-vreden”. Det er desværre et kendt fænomen, at islamisk terrorisme vokser under ramadanen.

3. juli - Terrorekspert

Efter myrderierne og slagtningerne på en café i Bangladesh, kan det se ud, som om kendskab til koranen er vores tryghed.

2. juli - 55 pr. dag

Mennesker drevet eller besat af lovløshedens ånd sørger for, at der hver eneste dag lemlæstes og dræbes mennesker.

1. juli - Sønnen

Den Varme Linje blev sendt fra Bornholm med Niels Peter Finne og Benny Mikkelsen. En aften med herlig lovsang, stærke vidnesbyrd, tungetale med udlægning og profetisk lys over Europas situation.

30. juni - Han lever

I aften torsdag kl. 22 sender Lars Den Varme Linje fra Bornholm med Niels Peter Finne og Benny Mikkelsen. Jeg forventer en stærk aften med stærke vidnesbyrd og glad lovsang.

29. juni - Dommen

Tirsdag d. 28. juni kl. 10.00 faldt hammeren i retssagen om kirkelig vielse af par af samme køn. Det blev et JA til kirkelig vielse af homofile.

28. juni - Flammen

I dag, tirsdag d. 28. juni kl. 10.00, meddeler de tre landsdommere, hvad de har dømt i retssagen om homofile vielser i Folkekirken.

27. juni - Falsk tryghed

Vi har været samlet på Pottemagerens Hus til bøn og delvis faste fra onsdag til søndag.

26. juni - Nåden

Det var en spændende lørdag på PH, hvor Lis-Ann, Tine og Marianne tog os med på en rejse, der åbnede for nye vinkler hvad angår at leve profetisk.

25. juni - Mareridt

Jeg skrev forrige andagt kl. 2 i nat og skrev da, EU-resultatet ikke var kendt, men det lignede et JA. Jeg gik i seng kl. 3. Da var et britisk JA til EU så sikkert, at selv en NEJ topleder som Nigel Farage havde indrømmet nederlaget.

24. juni - Ja eller nej?

Jeg skriver denne andagt 02 nat, hvor resultatet fra det britiske EU-valg endnu ikke er kendt. Men det ligner et JA.

23. juni - Tidens fylde

Gud bevæger sig ikke i en cirkel - men er fremadrettet med en ny himmel og jord som mål. En kurs og et mål ingen magt over, på eller under jorden kan ændre. Helvedes kræfter er 100% magtesløse over for Fader, Søn og Helligånd.

22. juni - Ret fokus

I aften onsdag kl. 19.00 samles vi til bøn og delvis faste, som fortsætter til og med søndag middag. Kom og vær med til det hele - eller det du kan. Vi har sengepladser - evt. lej en campingvogn - eller bring din egen. Tlf. 7553 3323. (Else Käs, sekretær).

21. juni - Dit Rige

Vi nærmer os den 23. juni - valget i England om et JA eller NEJ til EU. Vi mødes på Pottemagerens Hus onsdag den 22. for at tilbringe aftenen og natten i en sidste bøn for valget.

20. juni - Jeg VED!

Det er ikke overdrevet, at jeg endnu ikke har læst alle fødselsdagshilsenerne. Hver eneste hilsen læses og giver mig mod - og håb for fremtiden.

19. juni - Jeg griber dig

Dagens Ord sendes fra vores lille hytte på en campingplads ved en sø midt i en skov.

18. juni - Mange tak!

Denne ene gang bliver Dagens Ord fokuseret på fejringen af min 75 års fødselsdag. Det sker aldrig igen, for jeg bliver aldrig 75 igen. Talmæssigt stiger kurven dag for dag - og det går hjemover mod mit virkelige hjemland, Himlen.

17. juni - Eet åndedræt

Se dig ikke om efter gode nyheder i medierne. De er svære at finde - og der siges meget løgn. Måske baseret på uvidenhed.

16. juni - Det ved jeg

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus. Fordi det på dato og klokkeslet er 46 år siden, at noget hændte i en lille træhytte på en strandbred i New Zealand, vil jeg dele dette med jer.

15. juni - Undskyld? Nej!

Fredag den 17. juni fylder jeg utrolige 75 år, hvor Bestyrelsen for Pottemagerens Hus holder en reception for mig, for hvilket jeg takker. Der er åbent hus fredag kl. 13 - 16 på PH, Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Velkommen til enhver.

14. juni - Forstærket sympati

Jeg synes, det er svært at skrive ind i tiden. Det er nemt at pege fingre, anklage og fordømme. Det er nemt at finde fejl - hos de andre. Det er nemt at udpege syndebukke.

13. juni - Mere end had

Stor, større, USA. USA er kendt for at være størst. Så når medierne skriver, at drabstallet i den homoseksuelle natklub i Orlando, Florida, er det største masseskyderi i nationens historie, må det være stort.

12. juni - Slidtage

I Daniel 7:25 afslører Gud en af satans metoder til at få “Den Højestes Hellige” til at give op.

11. juni - Advarsel

Du er alt for hård. Du er fordømmende. Som kristen bør du ikke tale sådan. Have respekt for andre religioner. Osv.

10. juni - Ramadan

Jeg vil i denne andagt opmuntre til daglig bøn for ca. 1,7 milliarder muslimer, der fra den 5. juni og 30 dage frem fejrer ramadan.

9. juni - Fodtrinene

Så er det blevet torsdag, hvilket betyder Den Varme Linje i aften kl. 22 - også på UCB Radio. Jeg har bedt Priskilla fortælle fra deres tur på Bornholm, hvor de var et team på otte afsted for at evangelisere.

8. juni - Kend Kristus

Tirsdag aften havde jeg det privilegium at tjene hos Ungdom Med Opgave, Randersvej 195, 8544 Mørke. Det blev en uforglemmelig aften for mit vedkommende grundet den kærlighed, jeg mødte - og det gensvar der var på forkyndelsen.

7. juni - Apnø

Jeg tror, det er vigtigt at sige tak for ethvert bønnesvar. Det kan godt være, svaret kommer anderledes eller langsommere end forventet. Men når vi beder i Jesu Navn, hører Gud og svarer. Og Hans svar er ikke forkert - ej heller for langsomt.

6. juni - Ny Tid

Lyt til et helt specielt Grundlovsmøde fra Korinth i Grækenland, som modtog to breve fra apostlen Paulus, der står i vores Ny Testamente. Det er Johny Noer, der taler.

5. juni - Forførelse

Designeren og modemanden Jim Lyngvild er asa-troende og udtalte til en avis: “Kristendommen er det værste, der er sket i danmarkshistorien. Den har skabt en nation af ynkelige, selvudslettende dovenmikler.”

4. juni - Solbergs frygt

Jeg tror, Norges statsminister, Erna Solberg, taler på de fleste lederes vegne, når hun udtrykker frygt for kristnes modstand mod islam.

3. juni - Alvorligt

Du skal IKKE lytte til Den Varme Linje med Johny Noer, hvis du er ude efter en prædiken, der lover dig større hus, ny bil, mere i løn og væk med alle problemerne.

2. juni - Mørke skyer

Jeg anbefaler varmt at lytte til Den Varme Linje i aften torsdag kl. 22.00 dansk tid. Udsendelsen sendes direkte fra Korinth i Grækenland med Johny Noer i studiet.

1. juni - Afgørelsen

De sidste to måneder har tre landsretsdommere, Michael Kistrup, Malou Kragh Halling og Nikolaj Aarø-Hansen arbejdet med og grundet over de argumenter, der den 31. marts blev lagt på bordet i Østre Landsret for og imod vielse af to personer af samme køn i den danske Folkekirke.

31. maj - Jeg vil …!

Den 21. maj lavede jeg en video på 4 minutter med titlen: “Glæd Gud - gener satan!” Den kan ses på vores hjemmeside og min facebook.

30. maj - Sædekornet

Som omtalt her i andagten har der været helsemesse i Holsted i weekenden. Malene Jensen lejede en stand på messen, hvor elleve kristne, som kender hinanden fra PH, har tjent med stor iver.

29. maj - Kend Kristus

Der er et enormt behov for, at vi kender Kristus - så vi kan gøre Ham kendt.

28. maj - Dejlig frugt

I dag lørdag og i morgen søndag, begge dage kl. 10 - 16, er der helsemesse i Holsted - som der har været afholdt tusindvis af - og mange flere er på vej. For mennesker er syge. Derfor er vi på jagt efter helse.

27. maj - Itamar

Den Varme Linje blev sendt direkte fra Israel, hvor Lars er på rejse med en gruppe.

26. maj - Kraft

I aften torsdag kl. 22.00 sendes Den Varme Linje direkte fra Israel, hvor Lars er på rejse med en gruppe. Hør sidste nyt fra Israel.

25. maj - Den 31. maj

Jeg håber ikke, I alle har glemt, at der den 31. maj kl. 10.00 fældes dom i Østre Landsret angående homofile vielser i kirken. Tre dommere har siden retssagen den 31. marts skulle danne sig et overblik over det, der blev lagt på bordet af advokat Nikolaj Nikolajsen og kammeradvokaten.

24. maj - Lydighed

Lidelser og trængsler er to størrelser, vi menneskelig set helst undgår.

23. maj - Trængsler

Jeg skrev i forrige andagt: “Gud kan bruge en periode med svaghed, sygdom og kriser til at åbenbare sig dybere for os. Det gjorde Han for Job. Og hvis du vil slappe af og lytte, kan og vil Han også gøre det for dig, der oplever noget svært.”

22. maj - Formålet

Der er områder af Guds Ord, vi må leve med at have forskelligt syn på. Helbredelse er et af områderne.

21. maj - Hvor længe?

Jeg formår ikke at give jer et fyldestgørende svar på spørgsmålene: “Hvorfor helbreder Gud ikke dine øjne? Tror du da ikke på helbredelse i Jesu Navn?”

20. maj - Tak

Jeg kan og vil aldrig glemme at takke for de mange, der beder for Pottemagerens Hus - og endog for mig personligt og min familie. Tak for jeres mange tilkendegivelser om forbøn for mine svage, svidende øjne. Der ER langsom fremgang.

19. maj - Åben Himmel

For jer, der ikke læser facebook, men lytter til “Dagens Ord” på tlf. 97 123 000, vil jeg kort sige dette:

18. maj - Pung fundet

Forleden fortalte jeg, at min kone var blevet frarøvet sin telefon + pung med diverse kort. Vi bad naturligvis for situationen - og vi bad for dem, der havde stjålet det, at de må finde Jesus.

17. maj - Ny tid

Et vigtigt pinsestævne er forbi - men budskabet lever videre i vore hjerter - og vi grunder over, hvordan vi bevæger os ind i den nye tid, som er nødvendig for at være den kirke, der er synlig og eftertragtet af søgende, spørgende og usikre mennesker i verden.

16. maj - Hvor længe?

Det har været en berigende og udfordrende Pinsedag på Pottemagerens Hus, som det også var det ved Pinsefesten i Jerusalem, hvor Gud holdt flyttedag.

15. maj - Ovensalen

I forgårs var min kone i Føtex, hvor en lille dame bad Joy om hjælp til at nå nogle varer på en høj hylde. Mens Joy hjalp hende, havde damen en medhjælper, der stjal min kones pung + mobiltelefon.

14. maj - Voldsom rejse

Pinsestævnet 2016 på PH er skudt i gang. Jeg indledte med at minde om, at det Guds Ord, vi læser, ikke er gammelt, selv om det er skrevet for næsten to tusind år siden og langt længere tilbage. Er det ikke gammelt? Nej, for Guds Ord er tidløst.

13. maj - Ekstra olie

I aften fredag kl. 19.30 har vi det første ud af seks møder i Pinsen. I aften taler Willy Griis fra Randers - og det gør han også lørdag kl. 10. Lørdag aften er det Leif Rasmussen, Kolding, der taler.

12. maj - Ekstra olie

I aften torsdag kl. 22 sender vi Den Varme Linje fra Pottemagerens Hus - aftenen før starten af Pinsestævnet.

11. maj - Rummelig?

Det siges, at Folkekirken er rummelig. Men hvor rummelig er den egentlig?

10. maj - To sikre

Grundet forskellige dødsfald i den sidste tid - toppet af en vens druknedød i forgårs, har jeg dagen igennem været ret fokuseret på døden - og naturligvis livet, da døden starter med livet.

9. maj - Undskyld!

Hilsen fra Norge med et undskyld. Joy og jeg er endnu et par dage i Norge hos vores datter med familie. Men jeg glæder mig til at komme til Pinsestævne på Pottemagerens Hus.

8. maj - Du og dit hus

Lørdag havde vi den glæde, at vores ældste dansk/norske barnebarn, Jenny, blev ungdoms velsignet - i folkekirkeligt miljø kaldt for konfirmation.

7. maj - Den ondes vold

At politikere ønsker “kristne helligdage” fjernet bør ikke overraske os. Vi skal vænne os til, at som Jesu Kristi ambassadører opererer vi på fjendtligt område. For denne verden er i den ondes vold.

6. maj - Helligdage

Denne andagt skrives i Norge på Kristi Himmelfartsdag, hvor jeg optog en lille video på 3.50 min.

5. maj - Forskellen

Denne andagt sendes fra Norge, hvor min kone og jeg besøger vores datter og svigersøn og deres fem børn. Den særlige anledning er, at Jenny skal ungdoms velsignes i frikirken Oasen i Mandal.

4. maj - Det normale

Jeg skrev i forrige andagt, at ALLE JORDENS nationer vil vende sig mod Israel. Det nytter ikke at bede mod denne tilstand. For Gud har forudset, det vil ske, og har fortalt os det.

3. maj - Kun 1 folk

I søndags sagde jeg, at det er nytteløst at bede om, at nationerne skal forstå Israel og støtte dem. Dette har vakt undren hos nogle.

2. maj - Mere Færøerne

Søndag eftermiddag på Pottemagerens Hus med Christina og Jacob Leinum fra den danske afdeling af Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem var en informerende, opbyggende og udfordrende eftermiddag.

1. maj - Det er NU!

I dag søndag har vi møde på Pottemagerens Hus kl. 16.00 med Christina og Jacob Leinum. Christina leder den danske afdeling af Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem.
Abonner på dagensord på RSS Dagens ord
27. juli - Discipelskab
Danmark er et af verdens ældste kongeriger. Det havde sin begyndelse i slutningen af det 9. århundrede med “Gorm den Gamle”. Kongehuset har således eksisteret i ca. 1.070 år - og er for mange ikke en institution, man sætter spørgsmålstegn ved.


Mailingliste

Modtag dagens ord på e-mail